"Vroeger had ik ook rood haar": Robert Trump, verre neef van Donald, woont in Frans dorpje

Robert Trump en zijn echtgenote.
Twitter / France Bleu Robert Trump en zijn echtgenote.
Van de 800 inwoners van een onooglijk Franse dorpje, is er één iemand die aardig op weg is om de wereldpers te halen. Robert Trump uit Brecé beweert een verre neef te zijn van Donald Trump (70), de Republikeinse presidentskandidaat van de Verenigde Staten.

Robert is 67 jaar. Hij is bezeten door motorfietsen en is een gerespecteerde inwoner van Brecé in het departement van de Mayenne. Niks bijzonders, zal u zeggen, ware het niet dat zijn familienaam Trump is.

In Frankrijk leven zo'n 50 mensen met de familienaam Trump. "En ik heb mijn stamboom onder de loep genomen", zegt Robert. "Honderd procent zeker ben ik niet, maar volgens mijn gegevens hebben de presidentskandidaat en ik een gemeenschappelijke voorouder. In theorie is hij de achterachterneef van mijn overgrootvader".

Brief uit Amerika
Vijfentwintig jaar geleden heeft de vader van Robert een brief ontvangen uit de Verenigde Staten van een zekere Donald Trump. Daarin was die op zoek naar informatie over familieleden in Frankrijk. "Mijn pa had echter geen hoge pet op van de Amerikanen en gooide die brief prompt weg", vertelt Robert.

En er zijn nog factoren die die Robert Trump in zijn overtuiging sterken. "Vroeger had ik rood haar, net als de presidentskandidaat. Wat van mijn pluimen is overgebleven, is nu echter grijs", lacht Robert. "Toen ik jong was, noemden de mensen mij de rosse Engelsman", herinnert de man zich. Hij voegt er aan toe dat zijn familie uit het Engelse Manchester stamt.

Zachte spot
Intussen is de Franse Trump het voorwerp van zachte spot in het kleine Brecé. "Daar, de president", lachen de buren wanneer Robert de deur uitkomt.

Van de uitslag van de verkiezingen in de VS ligt Robert niet wakker. Van mij mag Hillary Clinton winnen", zegt hij. "Maar het zou toch niet mis zijn mocht een verre verwant president van Amerika worden. Mijn leven zal er niet door veranderen, maar origineel zou het wel zijn".