"Voor een stuk papier verliezen ze hun zelfrespect": verkoopster paradeert op vraag van haar baas naakt voor haar collega's

'The Wolf of Wall Street', maar dan in het echt

Rv
Flink overdreven, die patserige machotoestanden in 'The Wolf of Wall Street'? Niet in een Pools brokerbedrijf alleszins. Een verkoopster paradeerde daar op vraag van haar baas naakt voor haar mannelijke collega's. Die stonden als hongerige wolven in een rij opgesteld, klaar om haar na te fluiten. 

Volgens de lokale pers werd de brunette van hogerhand betaald om de striptease uit te voeren, kwestie van "de motivatie in het bedrijf wat op te krikken". Leonardo Di Caprio zou het als zijn alter ego Jordan Belfort niet beter kunnen bedenken hebben: die liet onder meer een horde prostituees aanrukken om tijdens de werkuren op tafels en stoelen te komen dansen.

In het filmpje is te zien dat de vrouw enkel een zwarte zonnebril en dito schoenen draagt. Onderweg steekt ze haar middelvinger op. Na de wandeling kleedt ze zichzelf weer aan en gaat ze opnieuw aan het werk.

"Zielig"
De reacties op het onthutsende filmpje zijn verdeeld. "Mensen gedragen zich als beesten, en waarom? Voor een stuk papier verkopen ze zichzelf en verliezen ze hun zelfrespect. Zielig", klinkt het onder meer. Of nog: "De baas zou zich moeten schamen, net als zij."

Anderen zien er dan weer geen graten in. "Ik snap niet waarom hier zo veel ophef rond gemaakt wordt. Het meisje is uit eigen beweging naakt gegaan. Ik keur het zelf niet goed, maar we moeten ook niet preuts worden. Het lijkt wel alsof sommigen hier nooit eerder een naakte dame gezien hebben."

"Traumatiserende ervaring"
Verzwarende factor wel: de vrouw in kwestie heeft naar verluidt haar ontslag ingediend nadat de beelden op sociale media verschenen. 

"Dit moet voor haar een traumatiserende ervaring zijn", stelt psychologe Katarzyna Kucewicz. "Je kan het zelfs vergelijken met verkrachting, daar groeit het trauma ook met de tijd. Het kan dat ze zich in de eerste weken perfect verzoend heeft met haar daad, misschien lachte ze er zelfs mee. Maar misschien ondervindt ze nu mentaal wel de gevolgen, de menselijke psyche is kwetsbaarder dan we beseffen."
39 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bob Bedford

  Het probleem is niet zo zeer de act op zich, ik heb dat een vrouw ook al ongevraagd zien doen en ja ook op mijn werk...maar het feit dat het dan gefilmd wordt en je heel leven lang blijft achtervolgen op het www. Dat is het probleem. Je maakt een onozel misstapje en je zal het je leven lang berouwen op het internet. En pas later komt het inzicht en het berouw...

 • Mathieu Peeters

  Ze is weer het slachtoffer. Hebben ze haar de kleren van het lijf getrokken..... neen dus. hebben ze haar met geweld doen plaats nemen voor de toekijkende mensen ... neen dus. Dus stop eens met die zever dat het frustrerend en traumatisch is als ze het zelf willen. De onnozelaars gaan dan achteraf klacht neer leggen.

 • Marie-Claire De Bosscher

  als je zoiets doet word je daarna door diiezelfde collega's sexueel geïntimideerd ! zelf gezocht dan nog

 • Olivier Stubbe

  Dat kan zijn Marijke, maar Mss is het onnodig te vragen

 • Patrick Van puymbroeck

  Niet iedereen heeft een prijs maar sommigen staan zwakker in hun schoenen die dan om een of andere reden makelijker te manipuleren of te chanteren zijn