"Verslaving aan kauwgom is dodelijk"

facebook
Haar kauwgumverslaving is haar fataal geworden. Dat stelt de moeder van een jonge meid die vier jaar geleden stierf. Samantha Jenkins klaagde net voor haar dood over aanhoudende hoofdpijn en misselijkheid. Haar overlijden werd destijds als een natuurlijke dood beschouwd maar daar kon haar moeder geen vrede mee nemen. Een onderzoek werpt nu een ander licht op de doodsoorzaak van de Welshe.

De moeder van Samantha had een vermoeden dat haar dochter geen natuurlijke dood gestorven was en ijverde jarenlang voor een onderzoek. Na vier jaar strijd kwam het eindelijk zover. Nu blijkt dat de jonge vrouw uit Swansea overleden is door een gebrek aan zout, calcium en magnesium. Tijdens de autopsie werden ook meerdere klonters in haar maag aangetroffen. Haar moeder weet het nu wel zeker. De kauwgumverslaving waaraan haar dochter leed, is haar uiteindelijk fataal geworden. Een stelling die ook de patholoog deels onderschrijft. Volgens Paul Griffiths hebben de klonters en het drainerende effect van de kunstmatige zoetstoffen in de kauwgum verhinderd dat de jonge vrouw de noodzakelijke voedingsstoffen kon opnemen.

Jenkins verbruikte dagelijks tot veertien pakjes kauwgum, samen goed voor minstens 17 gram aan kunstmatige zoetstoffen. Toch relativeert Griffiths het kauwgumgebruik als enige doodsoorzaak. Volgens hem heeft het zeker een rol gespeeld maar was de verslaving van de 19-jarige zeker niet de enige oorzaak van haar overlijden. Haar moeder, Maria Morgan eist nu dat er op de verpakking van kauwgum een duidelijke waarschuwing komt voor de gevaren van kunstmatige zoetstoffen.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels