"U hoeft het graf niet te bezoeken, want dat is toch niet gemeend": Hans laat na zijn dood fijntjes weten wat hij van zijn 'dierbaren' vindt

Twitter
Opvallende rouwadvertentie deze ochtend in 'De Telegraaf': Hans Funcke mag dan zijn laatste adem uitgeblazen hebben, toch laat hij nog eens fijntjes weten hoe hij over zijn familie en zogenaamde vrienden denkt.

De man werd geboren in 1952 en stierf in het kustdorp Egmond aan Zee. Tot daar de 'normale info'... De rest van het overlijdensbericht klinkt als een striemende aanklacht.

"Als ik iets goeds doe, herinnert niemand zich dat. Als ik iets fouts doe, vergeet niemand het", staat er in het Engels te lezen. In de laatste zinnen gaat hij zelfs nog een stap verder. "PS: u hoeft het graf niet te bezoeken, want dat is toch niet gemeend! Anders was u wel eerder bij mij gekomen." Wat er precies foutgelopen is in zijn leven is niet bekend.

Vorige maand deed een gelijkaardig verhaal de ronde, al was het toen de familie die met de overledene afrekende. "De wereld zal een betere plaats zijn zonder haar", klonk het in het overlijdensbericht van Kathleen Dehmlow uit de Amerikaanse staat Minnesota

"Ze trouwde met Dennis Dehmlow in 1957 en kreeg twee kinderen, Gina en Jay. In 1962 werd ze zwanger van de broer van haar echtgenoot en verhuisde ze naar Californië. Haar kinderen liet ze in de steek. Gina en Jay moesten bijgevolg opgevoed worden door haar ouders."

De rouwadvertentie zoals ze verscheen in de lokale krant 'Redwood Falls Gazette'.
Twitter De rouwadvertentie zoals ze verscheen in de lokale krant 'Redwood Falls Gazette'.52 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Haerens

  Ik begrijp die man, maar ik vrees dat hij eenzaam en verbitterd was. Anders schrijf je zoiets niet, vlak voor je op 66-jarige leeftijd je pijp uitklopt. Toch nog even meegeven dat voor eenzaamheid niet steeds de fout bij 'de anderen' moet gezocht worden.

 • Pier Aspe

  Respect voor die man....de meeste mensen zijn zo hypocriet dat het geen naam meer heeft of zijn enkel uit op geld en rijkdom en voor dat alles gaan ze over lijken

 • Dirk Boyen

  Groot gelijk heeft die man. Ik zou eigenlijk eens willen weten wie naar mijn begrafenis zou komen.

 • André Van der Poorten

  En zo is dat ! Doe eens ietsjes iets verkeerd en uw levenlang moet ge het horen !

 • raf peeters

  En zo zijn er meer dan men denkt ,plots komen ze uit niks met veelal de handen open om hopelijk nog iets van erfenis de snoepen,in leeftijden of de laatste jaren in rusthuis nooit gezien.