“Sorry voor het ongemak”: dieven brengen gestolen auto terug

Matthew Hadfield met zijn oude auto en gitaar (links) en rechts met zijn nieuwe auto en nieuwe gitaar.
Facebook/rv Matthew Hadfield met zijn oude auto en gitaar (links) en rechts met zijn nieuwe auto en nieuwe gitaar.
Een tweetal dieven die eerder deze maand een auto stalen van het vliegveld van Nelson op het Nieuw-Zeelandse Zuidereiland, hebben het voertuig mét alle persoonlijke bezittingen die in het voertuig lagen aan de eigenaar terugbezorgd. Onder de ruitenwisser stak een briefje. “Sorry voor het ongemak”, stond er te lezen.

De 47-jarige Matthew Hadfield parkeerde zijn auto, een oude Toyota Corolla uit 1988, eerder deze maand net buiten de bewaakte parkeerplaats van de luchthaven van Nelson om daar het vliegtuig naar Auckland te pakken voor de begrafenis van zijn vader. In het voertuig lagen kleding, zijn gitaar en dertig jaar aan bladmuziek. Bij terugkomst op 13 december vond de man zijn auto niet meer terug.

In eerste instantie ging hij er vanuit dat de wagen door de beveiligingsdienst van de luchthaven weggesleept was, maar dat bleek niet het geval te zijn. De auto bleek gestolen, waarop Hadfield aangifte deed bij de politie. Die liet de man een week later weten dat de auto opnieuw op het vliegveld van Nelson stond. “De wagen is teruggebracht naar de luchthaven en staat nu binnen de beveiligde zone, waar ik hem juist buiten gezet had om niet te hoeven betalen”, zegt Hadfield, die nu acht dollar per dag (4,80 euro, red.) moet ophoesten voor elke dag dat de auto daar blijft staan.

Joyride

Onder de ruitenwisser stak een briefje met de tekst ‘sorry voor het ongemak’. “Degenen die hem meegenomen hebben, hebben er waarschijnlijk een joyride mee gedaan”, zegt Hadfield. “Ik snap niet waarom je met zo’n oude bak een joyride wil doen.” Op bewakingsbeelden is te zien hoe twee jonge mannen het voertuig terugbrengen naar de luchthaven. De man is in elk geval blij zijn spullen terug te hebben. “Het is bitterzoet dat dit rond de kerstdagen gebeurt, maar karma gaat beide kanten op.”

Volgens de man is niet alleen zijn auto gebruikt, maar ook de oude akoestische gitaar die in het voertuig lag. “Hij is nu op een andere manier gestemd”, zegt de man, die al vanaf zijn twaalfde gitaar speelt en ook al een nieuw instrument gekocht had. Hadfield is in elk geval zeer blij zijn bladmuziek terug te hebben, maar weet niet goed wat hij nu aan moet met twee auto’s en twee gitaren. “Ik kan er maar een tegelijk gebruiken”, zegt hij verongelijkt in de Nieuw-Zeelandse media. “Als iemand een goedkope Toyota Corolla wil?”

De diefstal was volgens de man meer dan slechts ‘a little inconvenience’. “Het was zeer onhandig, maar het is pas echt vervelend voor me nu”, zegt de man, die voor 450 dollar (279 euro, red.) een Toyota uit 1999 op de kop getikt heeft. “Als ik had geweten dat ze mijn auto zouden terugbrengen, had ik niet zo snel al een nieuwe gekocht. Het zou zonder auto even lastig geweest zijn, maar de situatie nu is helemaal vervelend: ik ben gegaan van niets naar plots twee auto’s, twee gitaren én een volledig nieuwe kledingkast (Hadfield had inmiddels ook al alle kleding die in de auto lag vervangen, red.). Dit is niet te verzinnen: wat probeert het universum me te vertellen?”
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Gustaaf Van Zolder

    Dat is nog eens een leuk verhaal.. dieven met een goed geweten. Maar t verhaal lijkt me wel wat aangedikt.. Op een week alles gekocht, incluis heel garderobe.. En dat voor iemand die wat dollars wou uitsparen door te parkeren buiten officiële parking

  • Marc Verschaeren

    Beste Patrick , die vind je bij ons ook en ik verwacht in de toekomst nog goedkoper ?. Het enige probleem is je mag er niet overal mee rijden zonder een soort aflaat te betalen die de waarde van je car overtreft ! .

  • patrick morel

    Wauw voor nog geen 300 euro een auto waarmee je mag en kan rondrijden. We leven echt in een duur landje met veel ambetanterij en regelneverij.