"Sommige namen vergeet ik wel eens": Pavel heeft 13 kinderen, 127 kleinkinderen, 203 achterkleinkinderen én 3 achterachterkleinkinderen

Facebook: Lyudmila Prokopechko
Aan ambiance geen gebrek ten huize Semenyuk: met 346 (!) nakomelingen valt er voor sympathieke grijsaard Pavel altijd wel iets te beleven.

De 87-jarige Oekraïner uit Dobroslav heeft altijd van een grote familie gedroomd. Hij kon zijn geluk dan ook niet op toen zijn vrouw hem dertien kinderen schonk. Maar ook zij hebben niet bepaald stilgezeten. Gevolg: Pavel heeft nu 127 kleinkinderen, 203 achterkleinkinderen én drie achterachterkleinkinderen. De jongste telg is nog maar twee weken oud.

Een foto van Pavel Semenuyk met de meeste van zijn 346 nakomelingen.
Facebook: Lyudmila Prokopechko Een foto van Pavel Semenuyk met de meeste van zijn 346 nakomelingen.

Alleen... Al die namen zorgen soms wel eens voor de nodige verwarring. "De ouderen ken ik natuurlijk, maar de namen van de jongsten durf ik soms wel eens vergeten", aldus de bejaarde bouwvakker.

Facebook: Lyudmila Prokopechko

De kleurrijke bende houdt vast aan een mooie traditie: wie zelf een gezin wil stichten, hoeft maar een seintje te geven. In een wip wordt dan een nieuw huis in elkaar gebokst in de wijk. Aan helpende handen sowieso geen gebrek, vermits de meesten onder hen actief zijn in de bouwsector.

Facebook: Lyudmila Prokopechko

Op dit moment volgen dertig kinderen van de familie les in het lokale schooltje. Elke verjaardag wordt stevig gevierd, om dan nog te zwijgen van de trouwfeesten. "De vrouwen helpen elkaar dan om een ferme maaltijd voor iedereen te bereiden", aldus dochter Vira (66).

Facebook: Lyudmila Prokopechko

Enkele dagen geleden werden de Semenyuks erkend als de grootste familie van Oekraïne, maar hun ambitie reikt verder. Wat dacht u bijvoorbeeld van het Guinness Book of Records? "Het wereldrecord staat voorlopig op naam van Indiërs. Zij tellen 'slechts' 192 telgen in de gelederen, de Semenyuks zouden dat dus wel eens kunnen verpulveren", aldus een werkneemster van het nationale bevolkingsregister.
47 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Anthe Pauwels

  @paul in Oekraïne krijgt men geen kindergeld....

 • Werner Wynakker

  paul van de velde, ik betwijfel ten zeerste dat men in Oekraïne kindergeld krijgt.

 • DIRK VAN DESSEL

  Wat zou de favoriete hobby van die familie zijn, iemand enig idee ? Ikke wel.....

 • paul van de velde

  Kindergeld na éérste kind afschaffen zou een deel van de oplossing zijn om de wereldbevolking terug te brengen naar een normaal aantal.

 • jan latour

  is een misdaad tegenover de aarde opsluiten