“Pure afzetterij”: restaurant op Mykonos rekent 98,5 euro aan voor bord calamares

rv
Een Amerikaanse soldaat uit Brooklyn waarschuwt op TripAdvisor voor een restaurant op Mykonos dat hij omschrijft als “pure afzetterij”. De militair was er met vrienden gaan eten en kreeg voor een lichte lunch een gepeperde rekening van 836,20 euro. Een bord calamares kwam op bijna 100 euro.

De soldaat vindt het niet kunnen dat de groep in restaurant DK Oyster op het Griekse eiland Mykonos 836,20 euro moest betalen voor zes porties calamares, drie Caesar salades, zes biertjes, twee waters en een glas tomatensap. Het bier kostte 25 euro, de calamares 98,5 euro. Het is niet de enige klacht op TripAdvisor van toeristen die zich bedot voelen na een bezoek aan DK Oyster. Het restaurant krijgt op de reviewsite nochtans vier sterren na 874 meningen.

De man die zijn beklag deed, noemt zichzelf Ciscorock. Hij voegde een foto van de rekening bij en besloot: “Te allen prijze te vermijden - de woordspeling is niet zo bedoeld”.

Volgens de soldaat weigerde de ober het gezelschap een menukaart te geven zodat ze geen idee hadden van de prijzen van het restaurant in het zuidelijke puntje van het eiland, aan het strand Platis Yialos.

De New York Post vroeg het restaurant om een reactie. De manager bevestigde dat de prijzen correct waren en “overeenstemmen met de geleverde inspanningen, en met de zorg en de kwaliteit van het geserveerde eten aan een van ‘s werelds meest begeerde stranden”. DK Oyster ontkende ook dat er geen menu’s worden gegeven aan de klanten. 
60 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Geert Vaelen

  Als je geen menukaart krijgt, wil dat zeggen dat het zaakje stinkt en je beter kan vertrekken. Je kan toch niet weten wat ze allemaal aanbieden en de prijs weet je ook niet, dan kunnen ze vragen wat ze willen en kom je zulke situaties tegen. Geen kaart = geen eten, daag.

 • Marcel Peeters

  Als er geen prijzen vermeld staan stap ik op. Idem in winkels. Dit is wettelijk verplicht.

 • Marc Hemeleers

  Het kasticket voldoet niet aan de verplichtingen. Er staat geen registratienummer van de zaak op evenmin als de btw heffing. Dit is gewoon in het zwart verkocht maar met een kasticket.

 • Alec Verbruggen

  Je moet in iedere horeca zaak goed uitkijken, zeker als buitenlander. Ook uitkijken in de kusthoreca, die kunnen er ook wat van. Schrijf de prijzen op of fotografeer ze met je smartphone, indien geen prijzen vermeld wandel dan verder. Ga uit van het principe dat horeca in binnen en buitenland gericht is om zoveel mogelijk geld uit je zakken te kloppen, beperk dat. Ondertussen moeten ze bij on gratis kraantjeswater aanbieden !

 • Bertil Smeets

  25€ voor een biertje hoe absurd is dat niet? Voor 25€ eet ik mosselen met frieten of een steak met frieten.