'Pony painting parties' veroorzaken ophef: "Pony's en paarden zijn geen feestartikelen"

Pony's en paarden worden op 'pony painting parties' gebruikt als 'schilderezel' voor kinderen.
Facebook Joe Callister Pony's en paarden worden op 'pony painting parties' gebruikt als 'schilderezel' voor kinderen.
Al gehoord van 'pony painting parties'? Op zo'n feestje beschilderen kinderen pony's of paarden met speciale krijtverf. De ietwat bizarre trend veroorzaakte heel wat ophef in het Verenigd Koninkrijk.

Van het schrijven van je eigen naam of het plaatsen van geschilderde handafdrukken op de dieren, tot het tekenen van hartjes en sterren. Pony's en paarden worden op 'pony painting parties' gebruikt als 'schilderezel' voor kinderen. 

De organisatoren van zo'n feestjes, zijn ervan overtuigd dat het schilderen van pony's of paarden onschuldig is. Bovendien zou het vaak worden gedaan als therapie voor gehandicapte kinderen. De paarden zouden ook op geen enkel moment in gevaar zijn aangezien de verf niet schadelijk is voor de dieren. 

Joe Callister

It is no wonder millions of people are deeply indoctrinated to feel okay exploiting when we have no imperative need. Here is just one example... This is "pony painting", and it is becoming more...

Petitie

Maar niet iedereen is opgezet met het idee. Een groep actievoerders startte een petitie om de - wat zij noemen - "verontrustende trend" te verbieden. Ook PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) schaart zich achter de petitie. PETA wil ouders eraan herinneren dat pony's en paarden geen feestartikelen zijn en beschreef de gebeurtenissen als "verontrustend". 

De petitie kwam er nadat één van de campagneleden een Facebookbericht deelde met foto's van beschilderde paarden. "Ik weet niet wat erger is, ouders die hun kinderen aanmoedigen om een pony te beschilderen - of zelfs maar denken dat het oké is om een pony te beschilderen -, of de eigenaars die de pony's tegen betaling op die manier laten behandelen.

 Ondertussen werd de petitie al zo'n 8.000 keer ondertekend. 
27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • PIETER ROGIERS

  Stap voor stap wil de dierenrechtensekte alle gebruik van dieren door de mens verbieden! Choqueren en emotioneren met uiteindelijk maar 1 bedoeling: mensen laten doneren. PETA ontving vorig jaar meer dan 67.000.000 dollar via schenkingen en donaties! PETA euthaniseert (lees:doodt!) elk jaar duizenden honden/katten in hun opvangcentra! Op de balans van GAIA 2017: 2.500.000 € eigen vermogen en voor meer dan 1.500.000 € geldbeleggingen!! Jammer dat weinig mensen dit weten!

 • didi belien

  EEN SCHANDE IS DIT!!! Verf deze onnuttige onmensen zelf en laat ze zo verder leven in de gevangenis!! Verdienen ni meer! Waar zit de politie en de regering?????

 • Caroline Bex

  Ik leer mijn kinderen respect te hebben voor dieren en dieren in hun waarde te laten... Ik breng hen bij dat je een dier niet kunt bezitten en dat je ze niet mag gebruiken voor eigen plezier. Maar ik zal wel ouderwets zijn zeker!

 • Ludwig Geldmeyer

  Zie hier geen graten in. Iemand bang dat het het imago van het paard zal schaden misschien? Zolang het dier de verzorging krijgt die het nodig heeft is het toch geen probleem. Ik vind het meer dierenmishandeling om iemand op mijn rug mee te zeulen. Maar dat vinden we geen dierenmishandeling? Belachelijke maatschappij. Wat zou je zelf het liefste doen? Betaald worden om beschilderd te worden met krijtjes of hetzelfde loon krijgen om dikke Amerikanen een ganse dag rond te zeulen?

 • Nathalie Devos

  Waar gaan we naar toe,de wereld wordt echt zot, zet die organisatoren allemaal samen en laat de kinderen hun gang gaan, ( als da toch zo onschuldig is) dan gaan we ne keer zien hoe lang die hype zal duren