'Pig Roast': wie dikste studente in bed kreeg, steeg op 'seksranglijst' elite-unief Cornell

Studentenvereniging in zwaar weer

De prestigieuze Cornell-universiteit in Ithaca, in de staat New York.
thinkstock De prestigieuze Cornell-universiteit in Ithaca, in de staat New York.
Een studentenvereniging aan de presitigieuze Cornell-universiteit in de staat New York staat onder toezicht na een bizarre 'wedstrijd' onder de leden. De jongemannen van Zeta Beta Tau gaven elkaar punten inzake het aantal studentes waarmee ze in bed kropen en welk gewicht deze hadden. De 'competitie' werd de Pig Roast gedoopt, wat zoveel als 'varkensgebraad' betekent.

Cornell met meer dan 20.000 studenten, behoort tot de Ivy League: de acht elite-universiteiten van de Verenigde Staten. De directie kreeg vorig jaar verschillende meldingen binnen en startte een onderzoek.

Zeta Beta Tau is een mannelijke studentenfraterniteit die op tientallen Amerikaanse universiteiten een afdeling heeft. Op Cornell heet die afdeling Kappa. De Pig Roast was hun initatief, andere afdelingen wisten er niets van af. Telkens een nieuw lid de lakens deelde met een studente, kreeg hij een punt en steeg hij op een ranglijst. Indien er op die ranglijst sprake was van een ex aequo, ging het punt uiteindelijk naar de student die met de dikste bedpartner van bil was gegaan. Bij Zeta Beta Tau heerste een omerta over de Pig Roast. De universiteitskrant bracht de zaak als eerste aan het licht.

Ryan Lombardi, de vice-rector van Cornell, heeft het over "weerzinwekkend gedrag dat vrouwen dehumaniseert en bijdraagt aan een klimaat waarin seksueel misbruik getolereerd wordt."  Ook de leiding van de Kappa-afdeling valt naar eigen zeggen uit de lucht. "De beschreven beschuldigingen zijn in strijd met de waarden en normen die wij als Zeta Beta Tau omarmen (...) Wij zullen niet nalaten de verantwoordelijken te identificeren en hen uit de fraterniteit te gooien", luidt het in een reactie.  De club staat vanaf nu twee jaar onder toezicht van de universiteit. De leden zullen verplicht moeten deelnemen aan twee workshops rond seksueel geweld. 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jean West

    Daar hebben ze zo een wedstrijd uit verveling, hier plegen de jongeren criminele feiten uit verveling. De meisjes hadden misschien ook een wedstrijd om de meeste mannen in bed te krijgen?

  • Clement Asselman

    Belachelijk! Mogen dikke meisjes nu ooit eens geluk hebben? En niemand dwingt die meisjes tot wat dan ook! Of moeten die meisjes tegen zichzelf beschermd worden?