'Onbeklimbare' zwembadladder geen partij voor peuter Cody: 20 miljoen views voor filmpje met waarschuwing voor andere ouders

Facebook/Keith Wyman
De papa van de schattige Cody heeft een filmpje op Facebook gezet om andere ouders te waarschuwen voor een onbeklimbaar gewaande zwembadladder. Tot hun grote verbazing zagen Keith en Tonya Wyman hun tweejarige zoontje tóch de nieuwe ladder van hun zwembad in de tuin opklimmen. De waarschuwingsvideo van de vader werd al meer dan 20 miljoen keer bekeken.

Keith Wyman, uit Attleboro in Massachusetts, postte het filmpje op Facebook omdat de kleine Cody de ladder, die volledig dichtgeklapt en afgesloten was, er toch nog in slaagde zich helemaal tot boven te hijsen. Een sterk staaltje dat lang niet alle peuters hem zullen nadoen, maar het exploot blijkt dus ook niet onmogelijk. Eenmaal Cody boven is, grijpt zijn mama hem meteen vast - tot grote frustratie van het ventje - om te verhinderen dat hij in het zwembad zou duikelen. 

"Ik zal alvast een nieuwe ladder kopen", voegde de vader eraan toe, in het besef dat zijn zoon weliswaar "over een serieuze kracht van het bovenlichaam beschikt".  Keith Wyman waarschuwde andere ouders om hun kinderen geen moment uit het oog te verliezen. "Cody had maar twee seconden nodig om dit ding zonder sporten te beklimmen. Als een kind van twee dat kan, dan ook een van zes jaar."

De speciaal voor kindjes beveiligde ladder is van Canadese makelij. De Wymans hebben het bedrijf in kwestie gecontacteerd en wachten nog op antwoord.
23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Andy De Schieter

  Is makkelijk opgelost met een simpele schrikdraad.

 • Line Breemersch

  In crèches vertrouwen ze ook blindelings op dergelijke veiligheidsystemen.... ze zijn er zo gerust in, dat ze de slotjes maar half toe deden bij mijn kleinste...... of kinderen alleen in eetstoelen laten zitten.....

 • Katie Vaneechoutte

  Pampers, pampers, 't wordt hier een reactie van wanneer zindelijk, wanneer niet. De hoofdzaak is hier de ladder, het zwembad en de peuter. NOOIT een kind uit het oog verliezen. Er is zo vlug iets gebeurd. Dit is belangrijker dan de pampers!

 • BART DEKEYSER

  @Jan Peeters ik ben vader van 3 en geen enkel van mijn kinderen ging in de pampers naar school, enkel in de nacht kon er nog een accident gebeuren. Overdag waren ze proper. Dat is opvoeding...

 • Elke De Vos

  Elsa doe niet zo belachelijk! Die kleine was nog lang niet in gevaar en ze gebruiken het filmpje dus als waarschuwing. Hadden ze hem er meteen afgepakt dan zullen er velen denken dat die kleine daar toch niet op zou geraakt zijn.