"Noem eender welk land op deze kaart": simpele aardrijkskundevraag veel te moeilijk voor deze Amerikanen

Rv
Donald Trump ondernam een hele rondreis in Europa, van België via Engeland en Schotland tot in Finland. Het ideale moment om de aardrijkskundige kennis van de gemiddelde Amerikaan even te testen, oordeelde Jimmy Kimmel.

De vraag waarmee een van zijn medewerksters de straat optrok, was simpel: duid een land buiten Amerika op de kaart aan. Eender welk land. En toch gingen heel wat voorbijgangers grandioos de mist in.

Sommigen dachten te scoren met Afrika of Azië, maar dat zijn uiteraard continenten. Of de dame in kwestie ook een land in Afrika kende? "Nee, wie weet dat nu?" In de reeks fraaie antwoorden overigens ook nog deze: "Eigenlijk had ik dit op school moeten leren, toch?"

Een ander gewillig slachtoffer moest Amerika aanduiden, maar kwam uit bij... Azië. "Ik denk dat het deze grote lap is, maar waarschijnlijk ben ik verkeerd." Toch nog een tien voor zelfkennis. Gelukkig was er die ene jongen op het eind, de hoop is nog niet helemaal verloren.
139 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jan Wuyts

  Ooit dacht een man in Los Angeles dat wij communisten waren omdat we zo "dicht" bij Moskou woonden. Als ik hem vertelde dat het hoofdkwartier van de NAVO te Brussel gevestigd was kwam hij uit de lucht gevallen. NATO??? Nooit van gehoord.... Belgium zei een ander, oh yeah Amsterdam lovely city...

 • Jan Lambert

  misschien een idee om de presidentskandidaten in de US deze test te laten doen. Brussels is not a country !

 • geert vlietinck

  Vraag aan 10 vlamingen wat is de hoogste berg in Europa en steevast is het antwoordt de Mont Blanc toch is dit verkeerd de hoogste berg is namelijk de Elbroes op de grens van Europa met Azie.

 • Geert Vaelen

  @Eric Maier: er was ook geen enkele Amerikaan die een land in Amerika aanduidde, dus ze weten hun eigen land of staat niet eens liggen. Ze mochten een land naar keuze aanduiden, als je dan je eigen land niet eens weet liggen, is dat toch om te janken hoor.

 • freddy henslegers

  De kennis was nog nooit zo groot maar de onwetendheid nog veel groter.