‘Mooiste agente van Duitsland’ moet kiezen tussen carrière als model of job bij politie

Instagram @adrienne_koleszar
Politieagente Adrienne Koleszár (34) staat voor een moeilijke keuze. Sinds de vrouw twee jaar geleden werd verkozen tot ‘mooiste politieagente van Duitsland’, groeide ze uit tot een Instagram-model met meer dan een half miljoen volgers. Maar van haar bazen moet ze nu kiezen: een carrière bij de politie, of als model.

In juli had Adrienne, bij de lokale politie van Dresden werkt, zes maanden onbetaald verlof gekregen. In die periode was ze ‘social influencer’: ze ging reizen, en trakteerde haar volgers met regelmaat van de klok op foto’s. Niet zelden ging het daarbij om sexy plaatjes, in bikini.

Instagram @adrienne_koleszar

Maar het half jaar is bijna voorbij, en deze week had ze een afspraak met de korpsleiding. Die stellen haar nu voor de keuze: op 1 januari 2019 moet ze voltijds terugkeren bij het politiekorps, of ze moet stoppen. Nochtans heeft de Duitse deelstaat Saksen een groot tekort aan politieagenten. Volgens Duitse media zijn er momenteel meer dan 1.000 vacatures.

Zelf zou Adrienne liever allebei blijven voortdoen. “Maar je kan niet alles hebben in het leven”, vertelt ze tegen Bild. Ze heeft nog tot maandag om te kiezen hoe ze haar professionele leven verder wil uitbouwen.

@adrienne_koleszar

Bekijk ook:
38 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • paul piens

  model is ze nog voor max. 5 jaar, bij de politie tot en met haar pensioen.

 • Sandra Grooteman

  Waarom moet ze kiezen...als ze haar functie als politie agent voldoet dan mag ze in haar vrije tijd doen wat ze wilt...

 • stefaan markyze

  Ik denk dat ze zelf wel het antwoord kent. Het ligt zo voor de hand.

 • Geert Vaelen

  En waarom mag ze die 2 niet combineren? Wat ze doet in haar vrije tijd heeft toch geen invloed op haar job? Of zouden er mannen zijn die door haar opgepakt willen worden omdat ze een model is, of neemt ze speciaal verlof om een fotoshoot te doen?

 • Berthie Gijsen

  Ga maar voor model.