'Mirakelbaby' met twee hoofdjes geboren

Volgens artsen gaat het om een mirakel. Duizenden Bengalen stonden in de rij om een glimp op te vangen van het babymeisje dat geboren werd met twee hoofdjes. Haar vader is Allah dankbaar.

De baby die op 11 november geboren werd, kampt met ademhalingsmoeilijkheden en werd overgebracht naar de afdeling intensieve zorgen van het grootste hospitaal in Bangladesh.

Duizenden Bengalen waren voor haar overbrenging naar het ziekenhuis getrokken in Brahmanbaria om er een glimp op te vangen van het meisje dat met een keizersnede het levenslicht zag. Haar vader Jamal Mia was met verstomming geslagen toen hij het mirakel aanschouwde. "Ze heeft twee volledig ontwikkelde hoofdjes. Ze eet met haar twee mondjes en ze ademt door haar twee neusjes. Ik ben Allah dankbaar omdat ze het prima stelt net als haar moeder." De kersverse vader maakt zich wel zorgen over de eventuele extra kosten voor de verzorging van de 'mirakelbaby'. "Ik ben triest voor haar. Ze werd geboren in een arme familie. Ik heb niet eens genoeg geld om op een gepaste wijze voor haar moeder te zorgen", aldus nog Jamal.

De eigenaar van het ziekenhuis waar het meisje geboren werd, verklaarde het volgende: "De baby heeft dan wel twee hoofdjes maar ze heeft de organen en ledematen van elke normale baby. Toen het nieuws over de speciale geboorte bekend raakte, werd het ziekenhuis overspoeld door nieuwsgierigen. Hier stonden plots duizenden Bengalen, ze kwamen zelfs uit nabije dorpen om een glimp op te vangen van het meisje. Het is een goede zaak dat het kind nu overgebracht is naar het ziekenhuis in Dhaka. Voor ons werd het immers moeilijk om de massa onder controle te houden."

In 2008 werd er al een baby met twee hoofdjes geboren in Bangladesh maar het kind was geen lang leven beschoren.