"Mijn dode kater is na 9 maanden verrezen"

Een Brit beweert dat zijn kater verrezen is. Hij raapte zijn viervoeter dood op van de straat en begroef het diertje in zijn tuin. Hij verhuisde en negen maanden later kreeg hij een telefoontje. Zijn ex-buren zagen de 'dode kater' rondlopen. En ja hoor, het was Alfie!

Angelo Petrillo was kapot van verdriet. Een vriend had zijn kater dood zien liggen op straat. De viervoeter was overreden door een wagen. Twee vragen dringen zich op: was het wel zijn kater die overreden was en wie zorgde negen maanden lang voor Alfie? Petrillo en zijn vrouw Katy vonden troost bij hun andere kater Freddie, het evenbeeld van Alfie. 

Verrassend telefoontje
Een paar dagen geleden kregen ze een telefoontje. Het waren hun ex-buren met de melding dat een kat probeerde om in hun oude huis binnen te raken. "Ik zei hen dat Freddie thuis lag te slapen en dat het om een vergissing ging. De kater die ze gezien hadden, was zeker onze kater niet", aldus Petrillo. "Toen vertelde onze oud-buurman dat de kater probeerde om langs het raam van de slaapkamer naar binnen te komen en dat is precies wat Alfie altijd deed. Mijn vrouw keek me aan en vroeg of ik zeker wist dat ik Alfie wel begraven had. Ik antwoordde positief."

"Ongelooflijk!"
Een dag later kregen ze van hun ex-buren te horen dat de kater een  ganse nacht gemiauwd had voor de deur van het huis. Plots begon Petrillo te twijfelen. Katy keerde terug naar haar vroegere huis en ze wist het zeker. De kater die er zat was Alfie! Hij was verdikt en had zijn halsbandje verloren. De vrouw weet zeker dat een familie haar viervoeter maandenlang verwend heeft. "Het is echt onwaarschijnlijk. De kater die ik negen maanden geleden begraven heb, is plots terug. Ik kon mijn ogen niet geloven", aldus Petrillo die zijn huisdier dood opraapte op de M62 in Milnrow, Greater Manchester. "Hij had zijn halsbandje niet meer aan maar dat leek me logisch. Hij had het waarschijnlijk verloren door de hevige klap die de aanrijding veroorzaakt had. Samen met mijn zoon heb ik Alfie begraven."

Het gezin is dolgelukkig. Alleen Freddie doet een beetje lastig nu hij niet langer meer alle aandacht krijgt. Om alle twijfel voortaan onmogelijk te maken gaat Petrillo zijn katers laten 'microchippen'. (vsv)