Man spant rechtszaak aan voor absurd bedrag van 2 hexiljoen dollar

Flickr/Royce Bair
Een man uit Manhattan heeft deze week een rechtszaak aangespannen voor het absurde bedrag van 2.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000 dollar. Volgens de nieuwsblog Gothamist vervolgt hij de stad New York, de koffiezaak Au Bon Pain, de luchthaven LaGuardia, de vervoersmaatschappij MTA en (letterlijk) duizenden anderen. De reden? Die is zo mogelijk al even absurd.

Waar al deze instanties de gigantische schadeclaim aan verdiend hebben? De 62-jarige Anton Purisima beschuldigt hen van schending van de burgerrechten, letselschade, discriminatie op basis van afkomst, vergelding, intimidatie, fraude, poging tot moord, opzettelijk toebrengen van emotionele schade en samenzwering tot fraude.

Hij beweert dat zijn middelvinger op een stadsbus afgebeten werd door een hond met hondsdolheid. Daarna nam een Chinees koppel foto's van hem toen hij behandeld werd. Bovendien moet hij stelselmatig te veel betalen voor zijn koffie op de luchthaven LaGuardia en leed hij nog onnoemelijk veel andere onherstelbare schade.

Hoewel hij zijn letsels onschatbaar noemt, bepaalde de man de waarde op 2 hexiljoen dollar - of eenvoudiger: een 2 met 36 nullen.