'Kannibalisme' in museum: man en vrouw laten deeltje uit hun lichaam snijden en eten dat stuk vlees vervolgens op

YouTube
In een misselijkmakend kijkspel hebben twee vrijwilligers een stukje van elkaars lichaam opgegeten. Geen ‘Silence of The Lambs’-fans, wél acteurs die deelnamen aan een kunstinstallatie. De show werd op touw gezet door de 33-jarige kunstenaar Arturs Berzinsh en vond begin maart plaats in een museum in Letland.

In het filmpje is te zien hoe een persoon in een wit beschermingspak een stukje snijdt uit de rug van twee vrijwilligers, een man en een vrouw. De stukjes mensenvlees werden daarna in de pan gegooid en gebakken, waarna ze weer aan de vrijwilligers werden gevoerd. Het is niet zeker of er tijdens de performance trucage aan te pas kwam, maar de beelden zien er alvast overtuigend uit. 

Heel de stunt werd gefilmd en live uitgezonden op Facebook, tot grote walging van sommige kijkers. De beelden werden nadien op YouTube gezet waar de video nog meer views kon verzamelen.

YouTube/Arthur Berzinsh Artūrs Bērziņš

Na het uitzenden van het filmpje regende het bij de Letse politie klachten van ongeruste burgers. Desondanks heeft de politie het moeilijk om de kunstenaar effectief aan te houden. Technisch gezien is de stunt immers niet illegaal: het eten van mensenvlees op zich is niet strafbaar.

Volgens Berzinsh toont de show aan wat er de mensheid te gebeuren staat als we onze voornaamste voedselbronnen verliezen. Hij suggereert dat mensen zich zouden verlagen tot kannibalisme, en wilde dat visueel verbeelden.

YouTube/Arthur Berzinsh Artūrs Bērziņš48 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • freddy depaepe

  mag je jezelf opeten ook?

 • Danielle Duym

  Waar is de kunst? Dit is misselijkmakend en heeft niets met kunst te maken.

 • Willem Pots

  zonder dat je het weet, eet je in je leven kilo's menselijk weefsel hoor. Denk maar aan nagelbijten, stukjes huid van aan je vingers, afgestorven cellen van de binnenkant van je wangen, haren inslikken enzovoort. En wat zeggen we tegen iemand waar we verliefd op zijn? Je bent om op te eten!

 • pieter verhaeghe

  is dit de wereld van vandaag ?

 • Gerry Cle

  Niks origineel, dit is reeds vertoond in Nederland in 2011 met een stuk bil van Dennis Storm en een stuk buik van Valerio Zeno.