“In deze outfit mocht ik niet vliegen. Personeel van Thomas Cook vond het te ongepast”

Op Twitter reageerde iemand dat ze "niet in haar ondergoed moet vliegen". "Maar dit kledingstuk van Zara lag wel degelijk bij de topjes", verzekert Emily.
Twitter Op Twitter reageerde iemand dat ze "niet in haar ondergoed moet vliegen". "Maar dit kledingstuk van Zara lag wel degelijk bij de topjes", verzekert Emily.
Meer kleren aantrekken of ophoepelen: die keuze heeft Emily O’Connor naar eigen zeggen gekregen toen ze van Birmingham naar Tenerife wilde vliegen. Haar outfit was volgens het personeel van Thomas Cook ongepast, andere passagiers zouden er te zeer aanstoot aan kunnen nemen. De vlucht vertrok anderhalve week geleden pas nadat de jongedame effectief een vestje van haar nicht geleend had.

Emily kreeg meteen een pak steunbetuigingen toen ze haar verhaal op Twitter deelde. Zelfs personeel dat op de luchthaven werkt, snapt niet wat er nu precies scheelt met die gele broek en zwarte crop top. “Mensen zijn de hele tijd zo gekleed. Kerels op een vrijgezellenfeest hebben soms nog een pak minder aan”, klinkt het onder meer. Of nog: “Ik werk zelf als stewardess. De vraag om je te bedekken, zou niet eens in mij opkomen. Erg dat die bemanning je zo’n rot gevoel gegeven heeft.”

“Met z’n vijven stonden stonden ze rond mij”, vertelt Emily zelf. “Ze dreigden om mij van het vliegtuig te zetten als ik niets extra’s zou aantrekken. Deze outfit was te uitdagend. Bij de bagagecheck en de paspoortcontrole hebben ze daar nochtans niets van gezegd.”

“Ze bleven me belachelijk maken”
“Ik maakte hen duidelijk dat er op internet geen specifieke richtlijnen rond te vinden zijn. Ik ben rechtgestaan en heb de vraag gesteld of iemand aanstoot nam aan mijn kleding. Niemand reageerde.”

“Een man riep daarna wel dat ik mijn mond moest houden en dat ik gewoon die vest moest aantrekken. En blijkbaar mocht dat wel, want daar reageerde de crew niet op. Intussen werd mijn situatie druk besproken via de speakers, zodat iedereen mee kon volgen.”

“Ik stond te trillen op mijn benen en toch bleven ze mij belachelijk maken. Het was de vreselijkste ervaring uit mijn leven.”

“Soms slaan ze de bal mis”
“We hebben haar van streek gebracht en daar bieden we graag onze excuses voor aan”, reageert een woordvoerder van Thomas Cook. “Het spreekt voor zich dat we deze situatie beter hadden kunnen aanpakken.”

“Net zoals de meeste luchtvaartmaatschappijen hebben we wel degelijk bepaalde richtlijnen rond kledij. Die gelden voor zowel mannen als vrouwen, zonder enige discriminatie. Ons personeel moet telkens oordelen of iets door de beugel kan, soms slaan ze de bal daarbij wel eens mis.”
128 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Delafontaine

  Het lijkt wel te veel op een BH.

 • Roger Cooks

  Er mag toch wel érgens een minimum aan dressing code bestaan.Stel je voor dat een minister van volksgezondheid zo in het parlement zou verschijnen.

 • Roger Poot

  't zal wel zijn...waarom niet in badpak ? man,man, man......

 • Emi De graeve

  Goede beslissing, gewoon al uit hygiënisch standpunt ! Zetelbekledingen kunnen niet telkens gewassen worden nadat er iemand met misschienzweterige, plakkerige rug in die stoel gezeten heeft. Sommige mensen smeren de rug in of hebben puisten ..

 • Peter Nols

  Er circuleren nog foto's en daarbij is duidelijk te zien dat die BH enkele maten te klein is en dat ze daar wel met haar tepels bloot stond. Niet dat ik preuts ben, maar men zal ook niet accepteren als daar een vent in short opstapt en zijn ballen langszij hangen.