"Ik zou één keer per week met je willen vrijen": journaliste filmt stiekem hoe huisbaas haar gratis appartement aanbiedt in ruil voor seks

Links de huisbaas, rechts Siân Thomas.
Rv Links de huisbaas, rechts Siân Thomas.
Seks in ruil voor een goedkoop of zelfs volledig gratis logement? In het Verenigd Koninkrijk lijkt het fenomeen aan een stevige opmars bezig. Op een site als Craigslist zijn er alvast genoeg voorbeelden te vinden van zulke dubieuze voorstellen. Een journaliste van ITV Wales News nam de proef op de som en sprak undercover af met een van de bedenkelijke huisbazen.

De man vroeg 650 pond (740 euro) per maand voor zijn appartement in Wales. Maar minder was ook mogelijk, hij stond immers open voor 'alternatieve betalingswijzen'.

Siân Thomas filmde de ontmoeting stiekem met een verborgen camera. En jawel, de aap kwam bijzonder snel uit de mouw. "Ik wil niets voorstellen dat je in verlegenheid zou brengen, maar ik wil je wel helpen. Heb je al ooit van een 'friends with benefits'-regeling gehoord?", klonk het. "Ik zou één keer per week met je willen vrijen. Als je daarmee akkoord gaat, laat ik het huurbedrag volledig vallen."

"Ik ben een idioot"
Toen de huisbaas het café verlaten had, ging een andere journalist de confrontatie met hem aan. "Klopt het dat je haar een stek aangeboden hebt in ruil voor seks?", vroeg hij. "Weet je dat dat verboden is?" Maar de man hield de lippen stijf op elkaar.

Kort nadien stuurde hij wel een mail waarin hij door het stof kroop. "Ik had mijn instinct moeten vertrouwen, dan zou ik hier nooit aan begonnen zijn. Ik ben een idioot, dit gaat alles kapotmaken. Ik beloof dat ik dit nooit meer zal doen, mijn ogen zijn opengegaan. Ik schaam me dood. Schilder me alstublieft niet af als een monster."

Drie procent
Uit een enquête van het Britse onderzoeksbureau YouGov bij vierduizend huurders blijkt dat zulke praktijken wel vaker voorkomen. Drie procent van de vrouwen én de mannen bleek de voorbije vijf jaar al eens zo'n voorstel gekregen te hebben. "Ik mocht het appartement gratis hebben als ik op seksueel vlak heel ver met hem zou gaan", liet een vrouw optekenen. "De huisbaas kwam elke avond in mijn slaapkamer zitten en weigerde weg te gaan", getuigde iemand anders. Of nog: "Ik werd dertien jaar geleden op straat gezet omdat ik niet meer kon betalen en zijn voorstel tot seks weigerde."
61 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mireya Vascili

  Mij zouden ze dat wel mogen aanbieden ;)

 • Steve Van der Vekens

  Vragen staat vrij, daar hebben jullie gelijk in, maar het is degoutant voor de meisjes die ‘nee’ zeggen.

 • Robbert Vandendorpe

  Zolang er geen dwang is... Why not? Zelf zou ik m'n kot niet verhuren voor zoiets (kan toch niet opbrengen?), Maar als iemand die mogelijkheid aanbiedt en de huurder ziet hier zijn profijt in en stemt toe... Wat kan iemand het dan schelen? Spijtig dat het illegaal is, een transparant en eenvoudig contract zou beide partijen kunnen beschermen, maar in dit geval beland je er dan door in de bak. Tjah. Preutse, conservatieve wet naar mijn mening. En een arrogante journalist in dat filmpje.

 • Erwin Lambrechts

  hij stelt het maar voor het is ieder zijn recht om te weigeren natuurlijk wa en flauwe kul is dit nu weer zeg

 • guy perain

  Tja...Zeg dan gewoon ''nee, dat intereseert mij niet'' en trap het af!! Dien gewoon klacht in bij de politie. Dan is die tenminste op de hoogte!! Of denkt die madam dat die mensen alle dagen Twitter of Facebook-gedoe bekijken!!