"Ik voelde me compleet mislukt": niemand daagt op voor verjaardagsfeest van autistisch meisje, maar dan volgt wonderlijk moment

Kos
Het is de nachtmerrie van elke moeder: volk uitnodigen voor de verjaardag van je kleine meid en dan blijkt plots iedereen op het laatste moment af te zeggen. Gelukkig zorgden volslagen onbekenden alsnog voor een onverwacht 'happy end'.

Van de 25 personen die Candy Butchers wilde laten komen, hapten er in eerste instantie slechts tien toe. De voorbereidingen waren er niet minder om: de avond voordien hadden zij en echtgenoot Adam het huis mooi schoongemaakt en versierd, de koekjes stonden al te dampen. Dochtertje Rhianna keek er met argusogen naar uit, het moest een knaller van een feest worden. Maar dan belden de gasten een voor een af...

Kos

"Rhianna is autistisch, dat betekent dat ze sociaal gedrag niet helemaal kan ontcijferen", aldus Candy. "Ze wordt vaak gepest en heeft geen vriendjes. Vandaar dat ik mijn kameraden en hun kinderen uitgenodigd had. Genoeg volk, want ik wilde teleurstellingen vermijden."

Kos

Helaas pakte dat dus verkeerd uit. "Ik ben twee uur buiten gaan janken. Hoe moest ik nu aan een negenjarige met autisme gaan uitleggen dat niemand naar haar verjaardagsfeestje wilde komen? Ik was er kapot van en voelde mij als mama een complete mislukking."

Kos

Candy schreef haar frustratie van zich af in de Facebookgroep 'Midnight Mums'. Een gouden zet, zo zou snel blijken. "In een mum van tijd kreeg ik honderd reacties, mijn telefoon bleef maar trillen. Kinderen uit de hele wereld wensten mijn kleine meid een gelukkige verjaardag. En moeders uit Melbourne lieten weten dat ze wilden langskomen.

Facebook
Kos
Facebook

Uiteindelijk kwamen zeker veertig volwassenen en kinderen langs, mijn huis zat stampvol. En ze kwamen niet met lege handen. Nee, er was gebak, drank, cadeautjes, kaartjes, geld,... Iemand had zelfs een kleine kinderboerderij mee."

Kos
Kos

Voor Rhianna werd het naar eigen zeggen de beste verjaardag die ze ooit had. "Mensen die ik al twintig jaar ken, hebben mijn kind in de kou laten staan. En anderen die ik van haar noch pluim ken, hebben me uit de nood geholpen. Zo zie je maar dat sociale media ook mensen kunnen verenigen."

Candy Butchers - My daughter had the best birthday ever!... | Facebook