“Ik schrik van hoeveel volk hier is”: Britse rijdt anderhalf uur naar strand en doet dan haar beklag over andere zonnebaders

BBC News
Consternatie bij de Britse tv-kijkers: tijdens een interview voor de BBC verklaarde een dame doodleuk dat er te veel volk op het strand aanwezig was. En dat terwijl ze net zelf anderhalf uur gereden had om in Lulworth Cove (Dorset) van de zeelucht te komen genieten. “Ze ziet niet in dat ze zelf een deel van het probleem is”, klinkt het op Twitter.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De regels in het Verenigd Koninkrijk zijn sinds vorige week licht versoepeld. De auto nemen om naar een bos of strand te rijden is toegelaten, maar de bestemming moet nog wel in de buurt liggen.

“Het is fijn om weer buiten te mogen, maar ik schrik van hoeveel volk hier is. Ze respecteren ook de social distancing niet. Alsof je in een supermarkt bent, dat irriteert me wel”, liet Jane Peacock optekenen.

Haar dochter had net ervoor al haar zegje gedaan. “Leuk om even uit de quarantaine te zijn, maar ik vrees dat het snel weer slechter zal worden. Iedereen zal buiten willen komen en overal naartoe willen.”

“Toppunt van hypocrisie”

De rekening volgde meteen op sociale media. Vooral de moeder kreeg het hard te verduren. “In haar denkwereld staat ze boven het probleem. Dit soort egoïsme toont haarfijn aan wat er mis is met dit land”, klonk het. Of nog: “Het toppunt van hypocrisie: iemand die uitblinkt in egoïstisch en onverantwoord gedrag beschuldigt anderen van egoïstisch en onverantwoord gedrag.” En: “Sorry, Peacock, ik woon op vijf minuten wandelen van het strand. Laat het me volgende keer weten als jullie komen, dan rij ik wel anderhalf uur naar jullie huis. Dan staan we tenminste quitte.”

Volgens de nieuwe regels mogen Britten sporten met één andere persoon die niet tot het gezin behoort. Golf-, tennis- en basketterreinen mogen gebruikt worden, ook gaan zwemmen in een meer of de zee is toegelaten. Zwembaden en speelpleinen blijven tot nader order gesloten. Groot-Brittannië is zwaar getroffen door het coronavirus, met nu al bijna 35.000 doden.

Lees ook: 

Wordt het straks ‘kom uit uw kot’? Waarom het strand veiliger is dan het kantoor (+)

Man verkleed als Pietje de Dood teistert stranden in Florida om bezoekers af te schrikken
14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Geert Vaelen

  De anderen doen gewoon wat zij ook doet: naar zee gaan. En ineens staat iedereen er verstomd van dat het te druk is. Dat weet iedereen voor je naar het strand gaat dat je daar de eerste dagen of weken niet moet gaan.

 • Davy Geysens

  Dat is zoals andere automobilisten in de file verwijten dat ze allemaal in de auto kruipen in plaats van het openbaar vervoer te nemen.

 • Danny Buyse

  Is dat het toppunt van egoïsme of is het nog niet erg genoeg daarvoor?

 • Jan Rodrigus

  Ik had liever geleefd in de tijd van de Romeinen. Dan had je tenminste geen ovetbevolkte cultwereld

 • Johnny chanet

  Zalig wie kan en wil thuisblijven, Natuurlijk als je op een appartement woont en zeker met kinderen is dat zo goed als ondoenbaar.