“Ik kan geen nee zeggen”: lerares heeft seks met 15-jarige leerling

Amy Hood (41) stuurde honderden pikante berichten naar minstens twee van haar leerlingen.
RV Amy Hood (41) stuurde honderden pikante berichten naar minstens twee van haar leerlingen.
Een 41-jarige lerares uit Canada is zwaar over de schreef gegaan met minstens twee van haar leerlingen. Amy Hood (41) stuurde honderden pikante berichtjes en selfies naar twee tieners. Ze had ook seks met een 15-jarige leerling in haar auto.

De zaak kwam deze week in beroep voor de rechtbank in Canada. De vrouw, een getrouwde moeder van drie kinderen, gaf les aan de Thorburn Consolidated School in Nova Scotia in Canada. Daar stuurde ze tussen februari en september 2013 honderden pikante selfies naar twee tieners. En daar bleef het niet bij. Ze maakte ook afspraakjes. Zo had ze seks met een 15-jarige leerling in haar wagen, op de oprit van zijn huis.

Alles kwijt

Nadat het schandaal uitkwam, speelde de vrouw niet alleen haar job kwijt, maar ook haar huis, haar man en de kinderen. Ze riskeerde een gevangenisstraf van een jaar, maar daar ontsnapte ze aan omdat ze in de rechtbank beweerde dat ze niet verantwoordelijk kon gesteld worden voor haar daden. Ze zou immers aan een bipolaire stoornis lijden. Ze ging tijdens de rechtszaak ook over tot publieke verontschuldigingen. "Er gaat geen uur voorbij dat ik niet nadenk over de impact die dit heeft gehad op zowel het leven van de slachtoffers, als dat van hun families”, klonk het.

Bipolaire stoornis

De rechtbank volgde de verdediging in het verhaal van de bipolaire stoornis, waardoor de gevangenisstraf in december 2016 werd omgezet in 15 maanden huisarrest. In beroep wou Wood ook die straf nietig laten verklaren, maar dat is niet gelukt. Dat de ex-lerares wel degelijk gedeeltelijk besefte waar ze mee bezig was en niet psychotisch was zoals ze zelf beweert, blijkt volgens de rechtbank uit een bericht dat ze stuurde. Daarin gaf ze te kennen dat ze angst had om betrapt te worden. "Ik stel me de hele tijd een f ***ing politieauto voor die op school aankomt of thuis. Ik probeer mezelf ervan te overtuigen dat ik niet gek ben, maar dat moet wel, want ik kan geen nee tegen je zeggen." Dat had ze naar de 15-jarige gestuurd. Volgens de rechtbank is de vrouw ook al zwaar gestraft omdat ze zowat alles kwijtspeelde, en door de publieke vernedering.

Het is lang niet de eerste keer dat een lerares over de schreef gaat met haar leerlingen en dat daar een rechtszaak van komt. De Amerikaanse Jessica Langford (32) uit het stadje Miamisburg in Ohio zou op school twee keer geslachtsgemeenschap en orale seks hebben gehad met een 14-jarige leerling. Ze werd aangeklaagd wegens misbruik. Je kan het verhaal hier lezen.

Wiskundelerares Jessica Langford zou op school twee keer geslachtsgemeenschap en orale seks hebben gehad met een 14-jarige leerling.
Montgomery County Jail Wiskundelerares Jessica Langford zou op school twee keer geslachtsgemeenschap en orale seks hebben gehad met een 14-jarige leerling.

Ook een 22-jarige lerares chemie is in de Canadese plaats Yukon (Oklahoma) opgepakt wegens seksuele handelingen met een 16-jarige leerling. Ook zij werd aangeklaagd voor onder meer verkrachting. Lees het hier.

Het 'mug shot' van lerares Hunter Day (22). Foto rechts: De lerares was bij haar arrestatie slechts gekleed in een t-shirt en een shortje.
Canadian County Sheriff's Office Het 'mug shot' van lerares Hunter Day (22). Foto rechts: De lerares was bij haar arrestatie slechts gekleed in een t-shirt en een shortje.

Ook in Groot-Brittannië moest onlangs een jonge lerares de gevangenis is voor seks met een van haar leerlingen. Alice McBrearty was 23, de leerling 15. De seks gebeurde met wederzijdse toestemming, maar toch werd McBrearty veroordeeld tot 16 maanden cel. Lees het volledige verhaal hier.

Alice McBrearty was 23, de leerling 15. De seks gebeurde met wederzijdse toestemming, maar toch werd McBrearty veroordeeld tot 16 maanden cel.
RV Alice McBrearty was 23, de leerling 15. De seks gebeurde met wederzijdse toestemming, maar toch werd McBrearty veroordeeld tot 16 maanden cel.

Een Colombiaanse lerares ging zelfs nog verder. Zij huldigde het perverse principe 'seks in ruil voor goede punten'. Yokasta M. (40) uit Medellin liep tegen de lamp toen een van de minderjarige studenten zijn ouders inlichtte, ze riskeert nu veertig jaar cel. Lees hier het volledige verhaal.

Yokasta M. bestookte haar leerlingen met pikante foto’s en oneerbare voorstellen. Als de jongens weigerden, dreigde ze ermee hen te buizen.
RV Yokasta M. bestookte haar leerlingen met pikante foto’s en oneerbare voorstellen. Als de jongens weigerden, dreigde ze ermee hen te buizen.96 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • john vandenbranden

  Waarom heb ik dat nooit meegemaakt Nice

 • Katja Schraudy

  Om van de spuwen echt.

 • marnick dedier

  was ik maar 15 en had ik maar een juf die mij wilde. en hebben we niet allemaal gezongen van HET WERD ZOMER en jaloers dat we waren van die kerel van 16,

 • Walter Sticchi

  Ik was godver... toch weer niet in een verkeerde school zeker ....ik ziu nu nog aan het studeren zijn ..... Dr sticchi walter

 • Eric Audenaert

  Goe gezegd Eric Brack . De waarheid .