"Ik had dood kunnen zijn": Jordan durft niet van 18 meter hoge brug springen, maar dan krijgt ze plots duw van 'vriendin'

Rv
Wat als iemand vanaf een brug in een rivier wil springen, maar plots niet meer durft? Geef haar dan een duw, moet deze 'vriendin' gedacht hebben. Het meisje in kwestie liep de nodige averij op. "Maar ik had ook dood kunnen zijn", reageert Jordan Holgerson vanuit haar ziekenhuisbed.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De feiten deden zich eergisteren voor aan Moulton Falls, een waterval in Yakolt (Washington). Van de achttien meter hoge brug springen is verboden, maar dat houdt jongeren duidelijk niet tegen.

Voor de zestienjarige meid was het de eerste keer dat ze de stunt zou wagen. Tot twee keer toe zegt ze 'nee', maar dan krijgt ze onverwacht toch die duw. Een angstschreeuw volgt, het harde contact met het water doet haar naar adem happen. Medisch verdict: vijf gebroken ribben, een klaplong en een pak schaafwonden.

"Er wacht mijn dochter een lang herstel", reageert haar moeder. "Ze mag van geluk spreken dat ze nog leeft. Het meisje dat die duw gegeven heeft, zou zich moeten aangeven bij de politie. Beseft ze wel wat ze aangericht heeft?"

"Volgens mij deed ze het voor de grap en stond ze niet stil bij de gevolgen", voegt de zus van Jordan toe. "Maar op zo'n hoogte kan je gewoon geen spelletjes spelen."

Kaytlin, een tweede zus van het slachtoffer, ging via sociale media verhaal halen bij de dader. "Ze zei dat ze spijt had. Als ze op voorhand wist wat de gevolgen waren, zou ze dit nooit gedaan hebben. Maar excuses volstaan in mijn ogen niet. Ze moet een straf krijgen, anders zal ze haar lesje nooit leren." Of er nog een juridisch staartje komt, is op dit moment niet duidelijk.
59 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter Gijselaar

  Domme mensen leven langer.

 • Mario Adams

  Wat een belachelijke reacties staan hier... 'het is een spel', 'diegene die duwde realiseerde zich de mogelijke gevolgen niet'... Ik ben er altijd al tégen geweest dat men mensen dwingt tot wat ze niet willen doen. En zeker als er gevaar mee gemoeid is. Het slachtoffer zou klacht moeten neerleggen tegen de dader. Met zo'n zaken wordt niet gelachen. Velen die de dader goedspreken zouden in de plaats van het slachtoffer moeten zijn. De wereld zou te klein zijn.

 • Harry Vandelaer

  Zeer juist Christel, vroeger bestond de schandpaal "sociale media" nog niet. Er zijn hier blijkbaar heel wat mensen bij die nooit jong geweest zijn en van zichzelf denken dat zij perfect zijn.

 • eric maier

  als je zo geduwd word heb je geen controle hoe je wil neerkomen in het water.... zo'n vriendin liet ik nadien wel links liggen. Anderzijds als je twijfelt moet je daar ook niet blijven staan... het is gewoon erg aanlokkelijk voor anderen om te duwen. dus ja ze gaat ook niet vrijuit.

 • Jean Pollet

  nee is nee of zijn er uitzonderingen ? Men moet ,niet iemand ( onverwacht )dwingen