"Ik ben razend kwaad": Amy sukkelt al veertien jaar met hevige rugpijn, nu komt vreemde oorzaak aan het licht

Amy nadat ze van haar zoon Jacob bevallen was.
Sean Cronin Amy nadat ze van haar zoon Jacob bevallen was.
In 2003 beviel Amy Bright van haar zesde kind. Gek genoeg kreeg ze niet veel later af te rekenen met hevige rugpijn. En helaas, de symptomen werden sindsdien alleen maar erger. Pas vorig jaar is de ware oorzaak aan het licht gekomen. Een stuk van de naald die voor de epidurale verdoving gebruikt werd, is al die tijd in haar ruggengraat blijven steken.

Bright koos voor een keizersnede om zoon Jacob op de wereld te zetten. De naald van de anesthesist brak echter af, een drie centimeter lang stuk metaal bleef zo in haar lichaam achter. Als gevolg van zenuwschade verliest ze nu ook steeds meer het gevoel in haar linkerbeen en -voet.

Indien de naald nu nog verwijderd wordt, riskeert de vrouw eeuwig verlamd te blijven. Niets doen? Dan staat haar op termijn allicht hetzelfde lot te wachten.

Sean Cronin

Bright is er rotsvast van overtuigd dat de dokters toen wisten dat er een fout gebeurd was. Als ze meteen ingegrepen hadden, zou er niets aan de hand geweest zijn. De vrouw dient daarom ook klacht in tegen het ziekenhuis van Jacksonville. En ze is lang niet de enige: in dertien jaar tijd zijn haar al veertien patiënten voorgegaan. Drie onder hen wisten een schadevergoeding van een miljoen dollar uit de brand te slepen.

"Die naalden zijn normaal negen à tien centimeter lang", aldus advocaat Sean Cronin. "Zo'n volledig topje dat ontbreekt, volgens onze experts moet het personeel dat zeker gemerkt hebben."

Sean Cronin

"Telkens als ik wandel of me buk, beweegt die naald. Zelfs slapen is niet veilig meer. Op die manier ontwikkelde ik steeds meer littekenweefsel. Dokters schreven me pijnstillers en spierverslappers voor, maar ik voel nu constant dat brandende gevoel. Soms straalt de pijn via mijn linkerbeen ook uit naar mijn voet."

Dokters dachten al die tijd dat Bright aan ischias leed, een zenuwpijn die begint in de rug en via de bil doorloopt tot in het been. Om meer duidelijkheid te krijgen, werd vorig jaar een CT-scan genomen. Die bracht uiteindelijk de ware oorzaak aan het licht. "Toen ik hoorde dat die naald alle ellende veroorzaakte, was ik bang en helemaal van streek. Maar ook razend."

"Ik vrees voor de toekomst. Ik voel mijn been zwakker worden, waarschijnlijk zal ik in een rolstoel belanden. Tegen mijn kinderen praat ik er niet over, ik wil niet dat ze in paniek slaan." Hoeveel schadevergoeding Bright precies zal eisen is nog niet bekend. 
35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • flip van morgen

  Nalatigheid van arts zoiets ziet ge toch,onmiddellijk schorsen.

 • Vera Clinckers

  Ik voel dit al sinds mijn geboorte, nu zit ik in een rolstoel. Wie kan ik aanklagen? Mijn ouders? De dokter die het maar een prulletje vond dat ik een open rug had? Met pijn leer je leven, al zit ik af en toe toch in een hoekje stilletjes te huilen hoor!

 • jo vandenberghe

  Onvergeeflijke zware fout van de anestesist,gewoon ongelooflijk iemand prikken met een naald van 9 cm en maar 6 cm overhouden na de prik?En dan nog als ge op een been zit zou je dat normaal toch moeten voelen?

 • Geert Matthys

  Amerika heeft veel knoeiers, en ook de allerbeste dokters maar de patiënt ziet die nooit.Eerder een verzekeringsagent die wil besparen. Hier in België had ze CT-scan binnen een week en was die naald er al lang uit. De volgende president zal er z'n werk mee hebben, je moet maar naar Fortune 500 kijken om te zien welk segment er héél erg in het groen staat.

 • zina riffia

  Euhm Magda, soms heb je die luxe niet om zonder epidurale te bevallen. Ik ben met epidurale bevallen van een tweeling omdat ze allebei in de verkeerde richting lagen. 1 met Voetjes naar beneden en 1 met het poepje naar beneden, ik had geen keus?! En heb nog heel veel pijn gehad na de keizersnede.