"Hitler had een piepkleine misvormde penis"

Getty Images
Heeft Adolf Hitler gedaan wat hij gedaan heeft omdat hij een misvormde micropenis had? Twee geschiedkundigen beweren van wel in hun jongste boek 'Hitler's Last Day - Minute by Minute'.

In hun werk citeren Jonathan Mayo en Emma Craigie uit recent opgedoken medische dossiers waaruit blijkt dat Hitler aan hypospadie leed. Dit is een aangeboren afwijking waarbij de plasbuis van mannen niet uitmondt aan de top van de penis, maar aan de onderkant van de eikel, halverwege of zelfs aan de basis van het geslachtsdeel. Hypospadie komt voor bij 1 op de 200 à 300 jongens. Gevolg is ook dat de penis vaak niet tot zijn volle wasdom komt.

Eén uitgezakte teelbal
Deze onthulling komt er enkele maanden nadat een andere historicus aantoonde dat de dictator slechts één uitgezakte teelbal had. De combinatie met hypospadie zou volgens Mayo en Craigie kunnen verklaren waarom Hitler miljoenen mensen de dood heeft ingejaagd. Behalve functionele problemen met plassen en met seksuele gemeenschap, worden afwijkingen aan de geslachtsorganen vaak als psychologisch zeer belastend ervaren. Typische voorbeelden hiervan zijn schaamte bij gezamenlijk omkleden en angst voor het aangaan van al dan niet seksuele relaties.

Normaal seksleven?
Adolf Hitler had een langdurige relatie met Eva Braun. Op 30 april 1945 pleegden ze samen zelfmoord in hun bunker in Berlijn terwijl ze in het nauw waren gedreven door de oprukkende geallieerden. Historici beweren dat het koppel een normaal seksleven had.

Theodor Morell, de lijfarts van Hitler, zou ook de diagnose van hypospadie hebben gesteld. Volgens andere bronnen zou Morell hormonen en amfetamines hebben voorgeschreven om het seksleven van de Führer een duwtje in de rug te geven.