"Het lijkt wel waterboarding": bisschop kwakt baby tot drie keer toe hard in wijwater

Rv
Er is grote commotie ontstaan over de hardhandige manier waarop een Grieks-orthodoxe bisschop een baby doopt. Tot drie keer toe kwakt hij het kind met brute kracht in het wijwater. "Het ziet eruit als waterboarding", klinkt het in de reacties. Voor de ouders lijkt het echter de normaalste zaak van de wereld.

En dat is normaal, want binnen die cultuur worden dopen wel vaker hardhandig uitgevoerd. Traditie dus, met als doel het dalende geboortecijfer tegen te gaan. De kinderen die stonden toe te kijken, deinsden alvast verschrikt achteruit.

Het tafereel deed zich voor in Ayia Napa (Cyprus). Op Twitter klinkt luide verontwaardiging. "Dit is de meest gewelddadige doop die ik ooit gezien heb", klinkt het onder meer. Of nog: "Een doop? Dit lijkt meer op een moordpoging." En: "Die baby moet nu toch hersendood zijn?"
26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rody Franks

  Wat zou ik dolgraag leven in een wereld totaal vrij van enige vorm van religie!

 • Rita Janssens

  Wie dat normaal vind is niet goed wijs ! Als dat mijn baby was had ik dat priesterke vast zene !

 • BRIGITTE COPPENS

  Zo lang ze hun cultuur in hun eigen land beleven, laat ze toch doen. Er zou beter wat meer verontwaardiging komen op het opdringen van de andere culturen in ons land.

 • Griet Maes

  Je kind laten dopen is sowieso een idioot plan, maar deze manier slaat toch alles. Dat is goed om bij dat kind een hersenbeschadiging te veroorzaken!

 • Georges Vermeiren

  godsdienstwaanzinnigen.... zucht