“Had er nog nooit een gezien”: agent zet nieuwe zelfrijdende shuttle meteen aan de kant

AP
Een zelfrijdende shuttle met passagiers werd gisteren tijdens zijn eerste rit op een nieuwe route al meteen aan de kant gezet in de Amerikaanse staat Rhode Island. De agent had nog nooit zo’n voertuig gezien. “Het leek op een groot uitgevallen golfkarretje”, verklaarde zijn overste, Hugh Clements, achteraf.

‘Little Roady’, de nieuwe route van de zelfrijdende shuttle van May Mobility in Providence (Rhode Island), was nog maar enkele uren gelanceerd, toen een nieuwsgierige agent het voertuig staande hield. De shuttle met glazen dak wordt ingezet voor een gesubsidieerd pilootproject van één jaar met een mogelijke verlenging van nog eens twee jaar. 

In die periode verzorgt het traag rijdende busje gratis vervoer voor zes inzittenden op een stadslijn naar het treinstation met twaalf haltes langs minder drukke wegen. Er is ook een werknemer van May Mobility aan boord die kan ingrijpen in het geval de zelfrijdende technologie zou falen. De politieman sprak de verantwoordelijke vriendelijk aan en deelde geen boetes of waarschuwingen uit. Een van de doelstellingen van het pilootproject was net het testen van de interactie met andere weggebruikers én met de politie.

AP1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Hans De Lille

    Hoe doet een politieagent zo een zelfrijdend vehikel eigenlijk stoppen ? Gaat hij er gewoon voor staan ?