"Haar kortgeknipt als straf": politie start onderzoek nadat moeder foto's van 13-jarige dochter deelt

Kelsey (13) keerde van de kapper terug met mèches, maar daar konden haar vader en stiefmoeder niet mee lachen. "Als straf werd ze kortgeknipt", beweert haar mama.
RV Facebook Kelsey (13) keerde van de kapper terug met mèches, maar daar konden haar vader en stiefmoeder niet mee lachen. "Als straf werd ze kortgeknipt", beweert haar mama.
In het Amerikaanse Ohio voert de politie een onderzoek naar mogelijke kindermishandeling. Kelsey (13) liet, met toestemming van haar mama, 'mèches' zetten voor haar dertiende verjaardag. Maar daar konden haar vader en stiefmoeder niet mee lachen. Als 'straf' werd ze kortgeknipt.

Christin Johnson, de mama van de 13-jarige Kelsey, plaatste het bericht op Facebook. Het meisje vierde vorige week haar dertiende verjaardag. Ze wilde dat vieren met méches in haar lange, bruine haar. Mama Christin vond dat best redelijk, en dus ging ze met haar naar de kapper. Na het kappersbezoek werd het meisje voor het weekend afgezet bij haar vader en stiefmoeder. Daar liep het fout. Het kind zou te horen gekregen hebben dat bepaalde acties ook gevolgen hebben. Kelsey's mama beweert dat de vader en stiefmoeder het nieuwe, kortgeknipte kapsel bestelden 'als straf'.

"Nooit meegemaakt"

Een politieman bevestigde aan televisiezender Fox8 dat er een onderzoek loopt. "Ik doe dit werk al sinds 1992", vertelde man. "Maar zoiets heb ik nog nooit meegemaakt." De vader en stiefmoeder, die allebei bij de brandweer werken, zouden voorlopig op non-actief gezet zijn, in afwachting van de resultaten van het onderzoek.

De Facebookpost van de moeder ging onmiddellijk viraal. Hij is intussen al bijna 25.000 keer gedeeld en heeft meer dan 34.000 likes. 
47 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carla Van Geel

  Op de foto zijn de 'mèches' helemaal niet aanstootgevend, integendeel, ze lijken eerder natuurlijk verlicht door de zon. Hier is dan waarschijnlijk een andere reden voor deze brutale reactie waarvoor het kind 2 x misbruikt wordt. 1 omdat ze een jongenssnit moest aanvaarden en 2 omdat het verdriet van het meisje de moeder raakt. De vader zou een cursus "ontplooiing en "groeiproces" van een tiener" moeten volgen.

 • frieda schaut

  laat het kind gewoon bij haar moeder wonen in plaats van bij de pa en zijn vlam, want er zal altijd narigheid, en dit omdat dat mens jaloers op de dochter!! aan meches in je haar is niks mis, maar ja als zo een achterlijke tante dit niet mooi vind word het kind gestraft hé

 • Gabrielle Vansaet

  wat een vader en een stiefmoeder is dat zo mooie haren laten knippen is niet normaal wat maakt dat kind misschien nog mee

 • Kirsten Vercruysse

  Ik vind dit echt verschrikkelijk voor de dochter. Ten eerste snap ik niet wat er mis is met méches in de haren, dat valt toch niet echt op? Ten tweede vind ik persoonlijk de 'straf' veel te streng, de vader doet precies alsof zijn dochter haar haar roze had gekleurd. Terwijl dat dus niet het geval was. Misschien had ze inderdaad eerst toestemming moeten vragen aan beide ouders maar toch is de reactie van de vader en stiefmoeder niet ok. Ik hoop dat het meisje dit rap te boven komt. Kirsten

 • Ivan Willems

  Voor elk groei stadium dat dat kind moet wachten, 100$ boete voor rekening van vader en stiefmoeder. Trouwens, wat heeft die daar zakens bij!!!!!