'Golfkarretje' met 143 km/u geflitst op Brusselse ring

rv

De eigenaar van een golfkarretje schrok zich onlangs een hoedje toen hij een aanvankelijk proces-verbaal in de bus kreeg. Daarin stond vermeld dat zijn voertuig met nummerplaat 1-AZS-*** (om privacyredenen geven we de laatste drie cijfers niet mee, red.) begin juni met 143 km/u geflitst was op de Brusselse buitenring. 

Opmerkelijk, want het voertuig dat met die nummerplaat geregistreerd is, is een golfkarretje dat moeite 25 km/u haalt. Bovendien heeft het een bereik van minder dan 20 kilometer. 

Dus stuurde de eigenaar een vriendelijk antwoord naar de politie. "Kan u even verifieren op de gemaakte foto of het om hetzelfde voertuig gaat aub. Indien wel, zou ik graag deze officiele foto ontvangen zodat ik deze aan Guinness World Records kan bezorgen en zal ik met plezier de 77 euro betalen. Indien niet, kan u mij dan aub laten weten of ik verder nog iets moet doen, moet ik de verklaring nog bezorgen? Alvast bedankt voor uw antwoord."

Het antwoord van de politie volgde niet veel later. "Er is een fout opgetreden bij het aflezen van de nummerplaat. Wij vonden dit ook bijzonder ;). Het pv is geschrapt. U zal hier een excusebrief voor ontvangen. Er wordt geen verder gevolg gegeven aan het pv." Waarvan akte.

rv8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • peter deman

  Niemand begrijpt de boodschap van de politie hier precies, bent u eigenaar van een traktor, golfkar, ... etc plaats dan due nr plaat op je snelle wagen, wordt je ooit geflitst stuur je een foto van je traktor op. Wordt je tegengehouden zeg je dat het weer een grap van een fkauwe plezante moet zijn. Testen maar !

 • Dirk Van Loo

  golf (kar) GTI :-)

 • Riebesolleke Knol

  Dit komt nu om evidente redenen uit.. moet je niet vragen wat ik al allemaal ten onrechre heb betaald

 • Pascal Fransen

  Opgefokt tot 500 pk ne dikke V8 eronder

 • Tuur Tureluur

  Die slimme camera's zijn blijkbaar toch zo slim niet als ze er uit zien.