“Geflipte” juf begint haar van leerlingen te knippen terwijl ze volkslied zingt

Terwijl juffrouw Margaret een bizarre versie van The Star Spangled Banner ten gehore brengt, vliegen de lokken in het rond.
Videostill/Reddit Terwijl juffrouw Margaret een bizarre versie van The Star Spangled Banner ten gehore brengt, vliegen de lokken in het rond.
Margaret Gieszinger staat voorlopig niet voor de klas. Vorige week werd de 52-jarige chemie- en natuurkundelerares uit Californië gearresteerd, nadat ze een leerling voor de klas een geïmproviseerde knipbeurt gaf. Terwijl Margaret luidkeels een verknipte versie van het Amerikaanse volkslied zong, vlogen de lokken in het rond.

In het filmpje dat opdook op sociale nieuwssite Reddit is te zien hoe Gieszinger als een moderne Barbier van Sevilla de student onder handen neemt. “Ze was niet helemaal zichzelf”, draagt haar man ter verdediging aan. Voor wie de videobeelden ziet, mag dat alleszins duidelijk zijn.

Met de schaar vervaarlijk boven haar hoofd zwaaiend, roept ze “De volgende, ik ben nog niet klaar!”.  Ze grijpt de lange haren van een leerlinge. Voor de overige studenten is dat hét moment om het lokaal uit te vluchten. “Ze moet totaal geflipt zijn”, meent haar man. “Onvoorstelbaar!”

Liefdevolle vrouw

Ook Gieszingers leerlingen weten niet wat haar bezield heeft. “Dit is niet de juf G die  we kennen”, zegt een leerlinge aangeslagen tegen nieuwszender ABC. “Ze is een liefdevolle en zachtaardige vrouw die normaal altijd lacht en in is voor een grapje.”

Desalniettemin is het niet de eerste keer dat de lerares haar natuurkundeboekje te buiten gaat. In 2016 raakte zij twee weken haar lesbevoegdheid kwijt wegens ‘immoreel gedrag’, weet ABC. In 2017 was het weer raak. Ook toen zat ze twee weken thuis.

Margaret Gieszinger was even zichzelf niet en ging met een schaar al zingend haar leerlingen te lijf.
Politiefoto Margaret Gieszinger was even zichzelf niet en ging met een schaar al zingend haar leerlingen te lijf.

Stilistische razernij

Gieszinger, die inmiddels is ontslagen, ontkent haar stilistische razernij. Ze is aangeklaagd voor zes gevallen van wreedheid tegen kinderen en mishandeling. Als de rechter daarin meegaat, wacht haar mogelijk drieënhalf jaar cel. Of Margaret daarna ooit nog voor de klas staat, is maar de vraag.

Rob Herman, woordvoerder van de onderwijsraad van Tulare County, laat op voorhand weten dat Gieszinger “niet terug zal keren voor de klas”. “Wij nemen de veiligheid van onze studenten zeer serieus.” De lerares is op borgtocht van 100.000 dollar vrijgelaten en staat later deze maand voor de rechter.

Videostill/Reddit2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Veerle Hertens

    Wreedheid en mishandeling... Het is duidelijk dat er bij deze vrouw een steekje los zit en de lln en ouders zullen niet tevreden zijn. Maar wreedheid en mishandeling...verplichte begeleiding en de kapper betalen lijkt me zinvoller en redelijke dan celstraf...

  • Guy Bevers

    Leuke grap ! Waarom zijn de uren daarvoor niet gefilmd ?