"En dat terwijl drie kwart onder de armoedegrens leeft": nieuwste stunt van zoon Zimbabwaanse president schiet in verkeerde keelgat

Rv
In een discotheek twee flessen champagne leeggieten over een peperduur horloge? De jongste zoon van de Zimbabwaanse president Robert Mugabe maakt het tegenwoordig wel heel bont. Enkele uren eerder had hij op Snapchat nog uitgepakt met zijn nieuwe uurwerk ter waarde van 52.000 euro. "Dat kan allemaal als je vader de baas is van het land", schreef Chatunga er laconiek bij. De publieke opinie heeft het echter gehad met zijn dure fratsen. "Toevallig vergeten dat drie kwart van de bevolking in je land onder de armoedegrens leeft?", klinkt het verontwaardigd.

Chatunga en zijn broer Robert Jr. staan bekend om hun excentrieke levensstijl, en dan mogen wilde feestjes uiteraard niet ontbreken. Eerder dit jaar lag het duo zelfs aan de basis van een diplomatiek incident in Zuid-Afrika.

Snapchat

Wat er gebeurd was? Na een nachtje uit bleken de broers plots spoorloos. De zoektocht van hun moeder Grace bracht haar tot bij Gabriella Engels, een 20-jarig model waarmee de mannen afgesproken zouden hebben. Zij kon haar echter niet verder helpen en dat kwam haar duur te staan: de jongedame werd geslagen met een elektriciteitssnoer, als bewijs toonde ze een foto van een flinke vleeswonde op haar voorhoofd.

Gabriella Engels werd geslagen met een elektriciteitssnoer.
Facebook Gabriella Engels werd geslagen met een elektriciteitssnoer.

"Ze ging volledig door het lint en bleef maar slaan'', vertelde Engels. "Ik had geen idee wat er allemaal gebeurde. Ik was verbijsterd." Het model deed aangifte, maar de regering-Mugabe wist uiteindelijk diplomatieke immuniteit te verkrijgen.

De presidentsvrouw heeft haar bijnaam 'Gucci Grace' overigens ook niet gestolen. Zo sleepte ze een Antwerpse diamantair voor de rechter omdat die haar een foute ring geleverd zou hebben. Ze had naar aanleiding van de twintigste huwelijksverjaardag een diamanten sieraad van 1,15 miljoen euro besteld, maar kreeg naar eigen zeggen slechts een exemplaar ter waarde van 26.000 euro.

Grace Mugabe.
REUTERS Grace Mugabe.

Grace ligt ook in polepositie om haar bejaarde man op te volgen als president van Zimbabwe. Twee dagen geleden werd de grootste politieke rivaal immers de laan uitgestuurd. Vicepresident Emmerson Mnangagwa toonde naar verluidt een "gebrek aan respect en loyaliteit".
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Edmond Dillien

  Afrika, is precies het continent waar geld steeds weer verdwijnt vooraleer het gebruikt kan worden waarvoor het gedoneerd is geweest, en de westerse bevolking en regeringen blijven er geld naar toe sturen en de "happy few" ginder blijven het verduisteren, 52.000€ voor een horloge van 1 zoon en 1, 15 miljoen € voor mama haar sieraad dat presidentsloon moet wel heeeeeel hoog zijn, he.

 • edwin Impens

  en zeggen dat zimbabwe ooit samen met zuid-afrika de welvarendste landen van Afrika waren en zie nu Hoe zou dat nu toch komen? Rarara

 • benny vandersanden

  In 2014 eist Mugabe dat blanke boeren vertrekken. In 2015 smeekt hij hen om terug te komen omdat er hongersnood dreigt. In 2016 smeekt hij het Westen voor 1,5 miljard dollar aan steun. Waar zou het geld voor al die luxe toch vandaan komen? Dan te bedenken dat Zimbabwe een van de meest vruchtbare plaatsen in Afrika is

 • armand mudah

  zo zie je maar weer dat al het geld dat we doneren aan afrika bij de verkeerde terechtkomen er is daar geld genoeg maar het zit in de akken van hun leiders