"Eén man brak zelfs zijn teen": zo hectisch verloopt de dagelijkse sprint voor de beste ligstoel

Rv
Op jullie plaatsen... Klaar? Start! Wie tegenwoordig kiest voor een luilekkervakantie in een zuiders hotel kan maar beter afgetraind voor de dag komen. Elke ochtend rennen toeristen immers voor hun leven om toch maar de beste ligstoel aan het zwembad te bemachtigen.

Ook de Britse Joanne Kennedy kan er -tot haar eigen grote frustratie- over meepraten. Zij schoot de bovenstaande beelden drie jaar geleden in een Dunas Mirador-hotel in Gran Canaria. Vanaf 1'45" schiet de meute in gang, even later glijdt een man in wit T-shirt feestelijk onderuit. Het enerverende fragment krijgt vanavond een ereplek in de Channel 4-documentaire 'Holidays From Hell: Caught On Camera'. Want ja, uiteraard zijn dit soort praktijken ook vandaag nog schering en inslag.

"Ik werk hard doorheen het jaar", vertelt Kennedy. "In die week vakantie wil ik dan echt kunnen ontspannen met mijn twee kinderen en radicaal breken met de levensstijl van thuis."


"Het leek wel een troep mieren"

"Die eerste ochtend geloofde ik mijn ogen niet. Het was amper 7.30 uur en er stond al een hele massa paraat met een handdoek. Ik vroeg wat er aan de hand was. 'Wacht totdat die meneer in zijn handen klapt en dan zal iedereen beginnen lopen', luidde het antwoord. En inderdaad, het leek wel een troep mieren waar ik naar aan het kijken was."

"Ik weet nog wat ik dacht toen: 'jullie hebben sportschoenen aan, ik heb enkel teenslippers in mijn valies. Hoe moet ik jullie ooit verslaan?' Eén man brak zelfs zijn teen. En na drie minuten was elk bedje al ingenomen."
115 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Ivan VanStaeyen

  Wordt zelfs gedaan in all in 5 sterren hotels. En idd soms zie je geen kat heel de dag, enkel de handdoek. Toch een systeem dat al 20 jaar niet meer is veranderd. Als dat de regel is moet je zeker geen handdoeken het zwembad ingooien of verwijderen vd ligstoelen. Verander dan het regelment.

 • Geert Vaelen

  binnenkort staan er parkeermeters naast de stoelen. 1 euro per uur of zo. als het rode licht brandt, is de stoel bezet. gaat ie over op groen, dan is de plaats vrij en weet je dat die handdoek er onnodig ligt en gaat ie naar de gevonden voorwerpen.

 • VIVIANE bastenie

  Ik zelf heb dat vaker mee gemaakt ,in Spanje ,Mallorca, Tunesie ,Turkije,het is overal het zelfde,het beste zijn de kleinschalige hotels,daar is het zo wie zo al veel minder druk en veel rustiger.Als ik wel eens aan het zwembad lag zag ik op verschillende stoelen handdoeken liggen en die lagen er soms heel de dag zonder dat er ook maar iemand op lag.Ik hebzelf heel wat van die handdoeken eraf gegooit als ik merkte dat er niemand op kwam liggen .

 • Van Camp Robin

  Een heel jaar werken en dan 14 dagen naar een All In hotel, als haringen rond het zwembad, joelende kinderen en een stormloop naar voedsel tijdens de maaltijden. En dat noemen ze dan ontspanning. Zielige mensen die zulke vakanties boeken.

 • eddy bollaert

  Dat noemt men vakantie.