“Dat zakje cocaïne kwam door de wind mijn auto binnengewaaid”

Joseph Zak (37) na zijn arrestatie.
St. Lucie County Jail - Thinkstock Joseph Zak (37) na zijn arrestatie.
Het origineelste uitvlucht in tijden mogen we toeschrijven aan de Amerikaan Joseph Zak (sic). De dertiger liep begin vorige maand tegen de lamp bij een politiecontrole in Fort Pierce (Florida). 

Agenten controleerden op 5 oktober rond 21.40 uur zijn wagen en vonden een leeg zakje met resten van een witte substantie aan.

Het bleek om crack-cocaïne te gaan. Zak ontkende ten stelligste. “Het moet door de wind mijn auto zijn binnengewaaid. Of misschien hebben jullie het daar geplaatst”, liet hij optekenen, weet The Smoking Gun. Jammer genoeg voor de man troffen de agenten ook nog een crackpijp aan. De agenten merkten zijn auto op nadat hij een rood licht had genegeerd. De twee deden het voertuig stoppen, waarop Zak (37) nog tevergeefs een blikje Budweiser-bier trachtte weg te gooien.

De man moest geboeid naar de gevangenis, maar mocht beschikken na het betalen van een borgsom. Zak die als schilder actief is, mag het op 3 december komen uitleggen aan de rechter .
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gunter Verleyen

  Gelukkig was het geen roze olifant...

 • Tina Colpaert

  Ik rijd vaak cabrio wachtend tot er n zakje drugs binnen waait lol

 • Gerard Braeckmans

  Iemand had daar plotseling ook een rood licht gezet. Dat stond er niet.

 • Leonarda Van Opbroecke

  Verklaring komt precies uit het Belgisch uitvluchtenboek voor criminelen die men bij arrestatie kan voorleggen. Zelfde als die Nederlandse die zich ging inleven in een nieuwe filmrol. Haha

 • Luc Brouckaert

  Volhouden, en ze gaan het nog geloven ook, althans voor wat betreft onze Belgische snuggere justitie.