Ga naar de mobiele website
^ Top

'Boomman' met uiterst zeldzame huidziekte krijgt gratis operatie

Abul Bajandar (26), alias 'boomman, lijdt aan een uiterst zeldzame huidziekte.
afp Abul Bajandar (26), alias 'boomman, lijdt aan een uiterst zeldzame huidziekte.
Het ziet ernaar uit dat Abul Bajandar eindelijk uit zijn lijden zal verlost worden. De 26-jarige man uit Bangladesh lijdt aan een uiterst zeldzame huidziekte waardoor er schorsachtige wratten zijn handen en voeten overwoekeren. De 'boomman' wacht nu op een operatie waarbij de afzichtelijke 'aangroeisels' verwijderd zullen worden.

Zo'n tien jaar geleden manifesteerden zich de eerste wratten. "Ik dacht dat het geen kwaad kon, maar stilaan begonnen ze exponentieel te groeien", zegt Bajandar. "Vier jaar geleden moest ik stoppen met werken".

Geld voor een ingreep was er evenwel niet. Tot een groep artsen van het grootste openbare ziekenhuis van het land voorstelde om gratis de wratten - intussen wegen ze in totaal zo'n vijf kilogram - te verwijderen. Momenteel onderzoeken ze wat de slaagkansen zijn voor de operatie.

"De patiënt lijdt aan epidermodysplasia verruciformis", zegt ziekenhuisdirecteur Samanta Lal Sen. "Dit is een erg zeldzame erfelijke ziekte van het afweersysteem, die zich uit in het ontstaan van wratachtige bultjes, voornamelijk op de handen. Voor zover we weten lijden amper drie mensen op de hele wereld aan deze aandoening".

EPA
Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug