"Betaal 0,00 euro, anders wordt elektriciteit afgesloten"

Thinkstock
Een cafébaas uit Villeneuve-la-Guyard (departement Yonne) heeft een rekening van 0 euro in de bus gekregen. Elektriciteitsleverancier EDF (Electricité de France) liet alvast weten excuses te zullen aanbieden voor het foutje.

"We zullen ons vandaag of morgen excuseren bij de klant via een telefoontje", verklaarde Sylvie Urvoy van de dienst communicatie in Dijon. "EDF verzendt meer dan 30 miljoen rekeningen per jaar in Frankrijk. Alles is geautomatiseerd. Soms gebeuren er fouten. We zoeken momenteel de oorzaak om dergelijke voorvallen in de toekomst te voorkomen."

Cafébaas Lionel Plouhinec werd op 22 mei aangemaand om een bedrag van 0,00 euro te betalen. De brief waarschuwde dat de elektriciteit bij de man afgesloten zou worden als hij niet binnen de tien dagen betaalde en dat ook een boete van minimaal 30 euro opgelegd zou kunnen worden.

"Ik stond op het punt om een cheque van nul euro op te sturen, maar een vriend hield me tegen. Ik wacht nu om te zien wat er gaat gebeuren. Ik heb de brief aan mijn toog opgehangen en het deed mijn klanten lachen", aldus de cafébaas, die nota bene een voormalig elektricien is.