Ga naar de mobiele website
^ Top

'Alleenstaande moeder' laat gortige fooi achter in restaurant

Een foto van een restaurantrekening achtergelaten door een alleenstaande moeder gaat viraal nadat ze gepost werd op de sociaalnetwerksite Reddit. Het totaalbedrag van de rekening bedraagt 138,35 Amerikaanse dollar (108,28 euro), maar van een fooi is geen sprake. Wel staat er op die plaats geschreven 'single mom, sorry', wat erop wijst dat de bezoekster van het restaurant niet voldoende geld heeft omdat het duur is om haar kind(eren) alleen op te voeden. In de States is het gebruikelijk 15% extra op te hoesten voor de bediening.

Het was Redditor 'PhoenixSongFawkes' die de foto postte met daarbij het commentaar: "Ik ben er zeker van dat je voor 140 dollar voor jezelf én je kinderen naar de supermarkt kon gaan om daar inkopen te doen voor een hele week. Maar je verkiest dat geld uit te geven aan één restaurantbezoek?! Schaamteloos!" Ook andere bezoekers reageren furieus en vinden dat iemand die geen fooi kan betalen maar niet op restaurant hoeft te gaan.

Lindsay Cross, van de in Amerika bekende blog Mommyish en voormalige alleenstaande moeder, houdt er een andere theorie op na. "Dit lijkt me vervalst, afkomstig van iemand die de eikel wil uithangen en 'single moms' gewoon in een slecht daglicht wil stellen. Dit doe je een ober toch echt niet aan?"Meld een bug