Charles Michel.
Volledig scherm
Charles Michel. © BELGA

“Zweedse coalitie heeft maar 30.000 jobs gecreëerd”

De maatregelen van de regering-Michel om de arbeidskosten te verlagen hebben slechts tot ongeveer 30.000 nieuwe jobs geleid in de privésector tussen 2015 en 2018. Dat heeft het instituut voor economisch en sociaal onderzoek van de universiteit van Louvain-la-Neuve (Ires) berekend. Dat meldt ‘Le Soir’ vandaag.

102 reacties

 • Gert De Vries

  2 jaar geleden
  Al wat in deze donkerblauwe regering zat, gaan we op 26 mei dus mijden als de pest. Groen is vol van taksen en qua kennis en logica donkergroen achter de oren. VB is zwartblauw van kleur, zet zich inderdaad af tegen nieuwkomers,... maar zie zwartblauwe Orban in Hongarije, de werkmens bloedt er onder deze blauwtint. En SP.a, ja, pantoffelhelden. Blijft het minste kwaad voor de werkmens, pvda, over
 • james vroman

  2 jaar geleden
  beetje per beetje komt de waarheid boven +30.000 op 2 mei en op 3 mei: in 2017 ontvingen ca. 78.500 Belgen een opzegvergoeding nadat hun arbeidscontract van het ene moment op het andere werd beëindigd.
 • Pascal Badts

  2 jaar geleden
  @etienne bies: dat komt omdat je ambtenaren niet opneemt in het productieproces. Eenvoudig voorbeeld: de know how van technici en ingenieurs komt uit het onderwijs. Dat maakt blijvend deel van het productieproces. Alle logistieke processen over water, spoor, weg...het management zijn ambtenaren...blijft deel uitmaken van het productieproces. Trouwens een ambtenaar zijn wedde is verdiend en niet gekregen. Met die wedde draagt hij bij en laat de economie draaien...
 • Rik Connaerdt

  2 jaar geleden
  Mr. Verstrepen, het is deze coalitie niet die van ons land een sociale ramp heeft gemaakt: het zijn allerlei wetten, die onder de vorige vakbondsvriendelijke regering zijn geïmplementeerd die van ons land nu een puinhoop maken. Kijk maar naar de belastingverminderingen: onmogelijk toe te passen omdat alles zo complex is.
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  De maatschappij ontwrichten en het sociale zekerheidsstelsel en het pensioensysteem verzieken voor een handvol jobs. Die dan vaak nog goedkope jobs zijn die de overheid niets opbrengen en ook nog eens de arbeidsrechten uithollen.