Volvo, Boterman
Volledig scherm
© Volvo, Boterman

Zwarte doos in auto ontmaskert schuldige van dodelijke crash

VideoDe politierechtbank van Veurne gebruikt voor het eerst in ons land een zwarte doos uit een auto om de schuld bij een dodelijk ongeval te bepalen. Opvallend: de bestuurster die frontaal botste met een tegenligger, wist zelf niet eens dat er een zwarte doos in haar Volvo zat.

 1. Lachaert (Open Vld) lanceert vernieuwingsoperatie én twee nieuwe ondervoorzitters
  Nieuws

  Lachaert (Open Vld) lanceert vernieu­wings­ope­ra­tie én twee nieuwe ondervoor­zit­ters

  Egbert Lachaert heeft op de digitale nieuwjaarsreceptie van Open Vld de vernieuwingsoperatie ‘Liberaal Vuur’ gelanceerd. Tegelijk werden ook twee nieuwe ondervoorzitters, Senaatsvoorzitster Stephanie D’Hose en Kamerlid Jasper Pillen, voorgesteld om die vernieuwing te trekken. Zij nemen de plek van Alexander De Croo in. “Met veel plezier sta ik mijn rol af, zij gaan dat schitterend doen”, stelt de premier.
 2. LIVE. UNICEF: wereldwijd grote onderwijsachterstanden door coronamaatregelen

  LIVE. UNICEF: wereldwijd grote onderwijs­ach­ter­stan­den door coronamaat­re­ge­len

  Het Overlegcomité heeft een akkoord bereikt over de invoering van een coronabarometer. Dat instrument moet met parameters en kleurcodes (rood, oranje en geel) meer voorspelbaarheid in de coronamaatregelen mogelijk maken. We starten in code rood vanaf 28 januari. In code rood blijven de regels voor de horeca hetzelfde. Enkel het sluitingsuur zal middernacht zijn in plaats van 23 uur. Vanaf 1 maart is een boosterprik verplicht voor een geldig Covid Safe Ticket (CST), ten laatste vijf maanden na tweede prik. Lees alle nieuwe ontwikkelingen rond het coronavirus in dit liveblog.