Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Toon Verheijen

Zware uitslaande brand in hoeve bij kasteel van Hamal in Rutten bij Tongeren

In de hoeve bij het kasteel van Hamal in Rutten, nabij Tongeren, is zondagavond een zware brand uitgebroken. Het vuur zou aan een voertuig in een schuur zijn ontstaan. De vlammen sloegen uit het dak, toen de brandweerpost Tongeren van de hulpverleningszone Zuid-West Limburg ter plaatse kwam. 

 1. Een verwoestende brand en een overleden prins na val in de vijver: Koninklijk Kasteel van Laken geeft geheimen prijs
  PREMIUM
  Royalty

  Een verwoesten­de brand en een overleden prins na val in de vijver: Koninklijk Kasteel van Laken geeft geheimen prijs

  De royaltyfans wrijven zich weer in de handen: naar jaarlijkse gewoonte is het Koninklijk Paleis van Brussel de hele zomer lang geopend voor het volk. Het was koning Boudewijn die de ‘opendeurdagen’ in het leven riep, al blijven de schatten van de persoonlijke residentie van de vorst - het Koninklijk Kasteel van Laken - steevast verborgen voor de buitenwereld. Enkel op uitnodiging zwaait Filip de metershoge deuren open, om zich vervolgens met zijn gezelschap terug te trekken in één van de salons in zijn appartement van drie verdiepingen. Tijd voor een virtuele rondleiding op het domein, dat ouder is dan België én groter in oppervlakte dan heel Monaco.
 1. RECONSTRUCTIE. Jim (36) belde zelf hulpdiensten maar stierf in politiecel: “Dit doe je zelfs niet met een beest”
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. Jim (36) belde zelf hulpdien­sten maar stierf in politiecel: “Dit doe je zelfs niet met een beest”

  Het is exact twee jaar geleden dat Lebbekenaar Jim Cooreman (36) levenloos in een cel teruggevonden werd. VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws kregen de camerabeelden van die nacht in handen, alsook verhoren en verslagen. Wat blijkt? De zaak-Cooreman is er één vol tegenstrijdigheden en twijfelachtige beslissingen: Jim had zelf het noodnummer gebeld met de vraag om een ambulance te sturen, de politie kwam. Toen hij opgepakt werd, stelde de korpschef zelf voor om hem naar een dokter van wacht te brengen, de agenten deden dat niet. “Bij iemand met een verslaving, zoals Jim, moet dat blijkbaar niet”, zegt zijn vader. Een reconstructie van de fatale nacht.
 2. Het onwezenlijke verdriet na het verlies van hun dochtertje Norah krijgt een plaats: “Projecten als dit helpen bij het moeilijke rouwproces”
  Play

  Het onwezenlij­ke verdriet na het verlies van hun dochtertje Norah krijgt een plaats: “Projecten als dit helpen bij het moeilijke rouwproces”

  Afscheid nemen van een geliefde was in tijden van strenge coronamaatregelen heel moeilijk. Daarom lanceert Het Laatste Nieuws in samenwerking met Reveil vzw ‘Het Mooiste Bericht’ om nabestaanden een hart onder de riem te steken. “We vragen aan nabestaanden ‘Wat zou je nog willen zeggen mocht je nog een berichtje sturen naar een overleden dierbare?’”, vertelt Pieter Deknudt (38), oprichter van Reveil vzw.