Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Getty Images

Zware periode voor hooikoortslijders: grassen in bloei én heel veel pollen in de lucht

Momenteel zitten we in het hoogseizoen van de grassen want zij staan volop in bloei. De weersomstandigheden zijn momenteel zeer gunstig voor de verspreiding van pollen in de lucht, zo meldt Scienscano.

6 reacties

 • Christian Deckers

  4 dagen geleden
  Toch een mooi resultaat voor de groenen: zij hebben hun zin en de mensen beetje meer last van hooikoorts maar dat is bijzaak. Dat het aantal teken in de gazons waar normaal de kinderen spelen ongeveer x 100 is, is ook bijzaak en wordt verzwegen. De groene bemoeizucht is de directe oorzaak van demotivatie van échte groen- en tuinliefhebbers die steeds meer overwegen kunstgras te leggen. De groene religie is de natuur onwaardig, voor particulier groen zelfs een bedreiging.
 • Jan Van Dijck

  5 dagen geleden
  Ja dat mag je wel zeggen
 • Luciano Van As

  5 dagen geleden
  Geweldig toch weer die groen gezinde politiekers, niet maaien in mei en ze gaan nog verlengen tot half juni, zij houden liever rekening met insecten dan met mensen die nu geweldig aan het afzien van hun hooikoorts! Schandalige incompetente politiekers!
 • Sylvia van Gastel

  5 dagen geleden
  Ja dat is te merken pfff
 • Michael Roelens

  5 dagen geleden
  Merci, hebben het hier al gemerkt pffff
 1. Onderzoek stad naar PFOS-vervuiling op Linkeroever brengt heel klein beetje ‘goed’ nieuws: saneringsnorm niet overschreden in woon- en recreatiegebied
  Play
  Antwerpen

  Onderzoek stad naar PFOS-vervuiling op Linkeroe­ver brengt heel klein beetje ‘goed’ nieuws: sanerings­norm niet overschre­den in woon- en recreatie­ge­bied

  Je zou het een beetje positief nieuws kunnen noemen: bodemstalen die de stad op Linkeroever liet nemen, wijzen uit dat enkel op de grens van de werfzone voor Oosterweel de saneringsnorm voor PFAS (de niet-afbreekbare chemicaliën waartoe ook PFOS behoort) is overschreden. Mensen wonen daar niet, recreatie kan er ook niet. Het stadsbestuur vraagt de Vlaamse overheid om nog veel meer gericht onderzoek, gekoppeld aan maatregelen.
 2. Moeten we stoppen met het gebruik van pannen met PFAS? Toxicoloog Jan Tytgat: “Geen gevaar op blootstelling bij correct gebruik”
  25

  Moeten we stoppen met het gebruik van pannen met PFAS? Toxicoloog Jan Tytgat: “Geen gevaar op blootstel­ling bij correct gebruik”

  Na het PFOS-schandaal in Zwijndrecht heerst er grote ongerustheid. Dergelijke chemische stoffen worden ook verwerkt in allerlei andere gebruiksvoorwerpen. Zo stuurden lezers ons de vraag of pannen met antiaanbaklaag nog wel mogen gebruikt worden, want ook bij de productie van sommige pannen wordt een dergelijke stof aangewend. Toxicoloog Jan Tytgat (KU Leuven) stelt onze lezers gerust: “Wanneer je die pannen correct gebruikt, is er geen risico op blootstelling.”