Doorgaans blijven coronapatiënten vier weken liggen op de dienst intensieve zorg.
Volledig scherm
PREMIUM
Doorgaans blijven coronapatiënten vier weken liggen op de dienst intensieve zorg. © Wannes Nimmegeers

“Zware operatie? Drie weken wachten, a.u.b.”: ziekenhuizen bezwijken, en beterschap niet meteen in zicht

Onze ziekenhuizen liggen vol. De schaarse bedden die hier en daar toch nog vrij zijn op de afdelingen intensieve zorg, worden aan een razendsnel tempo ingenomen. En de situatie wordt de komende twee weken nóg erger, daar is iedereen het over eens. “Deze vierde coronagolf voelt veel zwaarder aan dan de eerste”, zegt algemeen directeur Yves Breysem van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. Intussen is het applaus dat de zorgmedewerkers in het voorjaar van 2020 kregen, al lang verstomd. Al héél lang.

50 reacties

 • dirk liekens

  6 maanden geleden
  Doe gewoon een harde lockdown alles dicht wat mogelijk is voor bepaalde tijd en dit bij de eerste tekenen in plaats van pleister op de wonde elke keer.
 • Jean Gallet

  6 maanden geleden
  Geen voorrang voor covid patiënten niet gevaccineerd wachten tot alle gevaccineerde behandeld zijn
 • Helga Matthé

  6 maanden geleden
  Ok, iedereen verplicht gevaccineerd binnen de 3 maanden. En wat als er daarna weer een golf komt en de situatie weer hetzelfde is? Elke maand boosteren totdat we een vergiet zijn? Op wie gaan we het dan steken? Dan zal het wél de schuld van de ontoereikende vaccins en de mutaties zijn. Maar iedereen dan content dat iedereen in hetzelfde (gevaccineerde) schuitje zit als er toch gevolgen op langere termijn zouden bekend worden en al ons doen en laten afhangt van de juiste kleurcode op je gsm? Kurt
 • Michel Roman

  6 maanden geleden
  Niet gevaccineerd ? Wachten tot er plaats is !
 • Ronny Van Geel

  6 maanden geleden
  Gaan ze de vaccinatieplicht dan eindelijk eens invoeren?