Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Photo News

Zware kritiek op inzet politiedrones bij coronacontroles: “Boven tuinen gaan vliegen? Dat gaat te ver”

Er komt felle kritiek op de inzet van politiedrones om de coronamaatregelen rond de feestdagen te gaan controleren. Privacy-experts trekken aan de alarmbel, nu blijkt dat de politie kan ingrijpen op basis van de beelden met warmtecamera’s die de politie kan maken. Ook vanuit politieke hoek komt er kritiek. “Zonder enige aanleiding boven mensen hun tuinen gaan vliegen: dat is een brug te ver”, aldus Open Vld-Kamerlid Tim Vandenput.

 1. Meer dan een op de drie werknemers lijdt inkomensverlies door corona
  Binnenland
  6

  Meer dan een op de drie werknemers lijdt inkomens­ver­lies door corona

  Meer dan een op de drie werknemers heeft in 2020 inkomensverlies geleden door tijdelijke werkloosheid of door een terugval in inkomen uit flexi-jobs. Dat blijkt uit cijfers van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de KU Leuven. “De grootste impact stelden we vast bij langdurig tijdelijk werklozen, zoals werknemers uit de horeca of evenementensector”, zegt onderzoeker Stijn Van Houtven.
 2. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 3. Jean-Marie Dedecker haalt zwaar uit naar provinciegouverneur Decaluwé: “Als hij een snorretje wil opkleven en bottines wil aantrekken, dat hij maar doet”
  PREMIUM
  Middelkerke

  Jean-Ma­rie Dedecker haalt zwaar uit naar provincie­gou­ver­neur Decaluwé: “Als hij een snorretje wil opkleven en bottines wil aantrekken, dat hij maar doet”

  Jean-Marie Dedecker, burgemeester van Middelkerke, haalt zwaar uit naar provinciegouverneur Carl Decaluwé. Die laatste verweet Middelkerke te laks om te springen met het coronabeleid. Aanleiding daarvoor was het opmerkelijk laag aantal boetes die in de zone worden uitgeschreven. “Decaluwé moet altijd in ‘overdrive’ gaan en voelt steeds de behoefte om op te vallen met zijn nutteloos uitloopbaantje. Over de problematiek met transmigranten blijft hij stil en doet hij niks, maar o wee als iemand z’n mondmasker is afgezakt tot onder de neus”, briest Dedecker.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"