Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Photo News

Zware kritiek op inzet politiedrones bij coronacontroles: “Boven tuinen gaan vliegen? Dat gaat te ver”

Er komt felle kritiek op de inzet van politiedrones om de coronamaatregelen rond de feestdagen te gaan controleren. Privacy-experts trekken aan de alarmbel, nu blijkt dat de politie kan ingrijpen op basis van de beelden met warmtecamera’s die de politie kan maken. Ook vanuit politieke hoek komt er kritiek. “Zonder enige aanleiding boven mensen hun tuinen gaan vliegen: dat is een brug te ver”, aldus Open Vld-Kamerlid Tim Vandenput.

 1. Boeve wil rapport van kinderartsen meenemen in onderwijsoverleg: “Te veel signalen dat het voor aantal jongeren heel zwaar wordt”
  62

  Boeve wil rapport van kinderart­sen meenemen in onderwijs­over­leg: “Te veel signalen dat het voor aantal jongeren heel zwaar wordt”

  Lieven Boeve, topman van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, wil dat er in het onderwijsoverleg ook rekening gehouden wordt met het rapport van de kinderartsen die verenigd zijn in de Pediatric Taskforce. Dat zegt hij zaterdag in De Morgen en aan VRT NWS. "Het welzijn van jongeren komt uiteraard in ons overleg aan bod, maar de problematische situaties - en de omvang ervan - misschien te weinig", zegt Boeve.
 2. Jean-Marie Dedecker haalt zwaar uit naar provinciegouverneur Decaluwé: “Als hij een snorretje wil opkleven en bottines wil aantrekken, dat hij maar doet”
  PREMIUM
  Middelkerke

  Jean-Ma­rie Dedecker haalt zwaar uit naar provincie­gou­ver­neur Decaluwé: “Als hij een snorretje wil opkleven en bottines wil aantrekken, dat hij maar doet”

  Jean-Marie Dedecker, burgemeester van Middelkerke, haalt zwaar uit naar provinciegouverneur Carl Decaluwé. Die laatste verweet Middelkerke te laks om te springen met het coronabeleid. Aanleiding daarvoor was het opmerkelijk laag aantal boetes die in de zone worden uitgeschreven. “Decaluwé moet altijd in ‘overdrive’ gaan en voelt steeds de behoefte om op te vallen met zijn nutteloos uitloopbaantje. Over de problematiek met transmigranten blijft hij stil en doet hij niks, maar o wee als iemand z’n mondmasker is afgezakt tot onder de neus”, briest Dedecker.
 1. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen

 2. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil