In Willebroek geldt nog tot midden december een avondklok.
Volledig scherm
In Willebroek geldt nog tot midden december een avondklok. © Marc Aerts

Zware kritiek op “compleet ongrondwettelijke” avondklok in Willebroek: “Dit is waar we zo voor gevreesd hadden”

Er komt zware kritiek op het samenscholingsverbod en de avondklok die door de burgemeester is ingevoerd in Willebroek. De avondklok geldt er niet in de strijd tegen het coronavirus, maar wel om de onveiligheid in de gemeente aan te pakken. Een compleet disproportionele maatregel die tegen de grondwet ingaat, reageren specialisten.

85 reacties

 • Otty Simonis

  2 jaar geleden
  Burgemeester heeft groot gelijk. Dat die mensen die kritiek hebben eerst maar eens zien waarover het gaat. Moesten zij in een situatie zitten met overlast ze zouden zo niet reageren.Trouwens is dat nu een moment om nog wat over zo iets te discussieren. Alle beetjes helpen he.
 • MYRTHE PASS

  2 jaar geleden
  @Sabine van Kerkhoven: Het is niet juist dat iedereen, die na middernacht nog de straat op wandelt gespuis is. Ik ben een avondmens, heb weinig slaap nodig en ga als 50 plusser graag nog een nachtwandeling maken. Ik hou van de rust die een nacht brengt, niet te vergelijken met de drukte en de geluiden van overdag.
 • Raoul Hoylaerts

  2 jaar geleden
  de leugen moet groot genoeg zijn om de waarheid te dekken,dan is alles oke.
 • Alex Wellens

  2 jaar geleden
  Ik nodig iedereen die commentaar heeft op het beleid uit eens 48u in Willebroek door te brengen en nee dan bedoel ik niet de jachthaven maar het centrum de oogjes zullen nogal opengaan!
 • bob jansens

  2 jaar geleden
  het probleem van Willebroek is het feit dat de politici destijds zo dom geweest zijn om één politiezone te vormen met Mechelen. En elke gemeente in de regio weet onderhands dat in een samenwerking met Mechelen, Mechelen met de baten gaat lopen, en de lasten afgewend worden op de anderen
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. Man (21) aangehouden die 4-jarig dochtertje van alleenstaande mama wil misbruiken: “Kan ik haar huren?”
  PREMIUM
  Kortrijk/Dadizele

  Man (21) aangehou­den die 4-jarig dochtertje van alleen­staan­de mama wil misbruiken: “Kan ik haar huren?”

  Een 21-jarige man uit Dadizele (Moorslede) zit in de cel nadat hij een jonge mama uit Kortrijk via Snapchat had gevraagd of hij ‘plezier mocht maken’ met haar 4-jarig dochtertje. “Ik besef dat het misschien een beetje freaky klinkt maar het lijkt me wel spannend en ik wil er je veel geld voor betalen.” De 26-jarige vrouw stapte prompt naar de politie. “Komt hij misschien niet aan zijn trekken bij zijn leeftijdsgenoten?”, vraagt Febe Vandewalle zich af.
 3. Samenscholingsverbod en avondklok tegen overlast in Willebroek: na duw aan burgemeester krijgen ook politiemedewerkers rake klappen
  Willebroek

  Samenscho­lings­ver­bod en avondklok tegen overlast in Willebroek: na duw aan burgemees­ter krijgen ook politieme­de­wer­kers rake klappen

  De gemeente Willebroek en de lokale politie Mechelen-Willebroek voeren de strijd tegen de overlast in de Kanaalgemeente op. Al zeker tot en met 13 december is in het centrum een samenscholingsverbod van kracht, en een avondklok van 22 uur tot 5 uur. Eerder werd burgemeester Eddy Bevers (N-VA) verbaal aangepakt en geduwd door enkele jongeren, ook twee politiemedewerkers incasseerden rake klappen.