Minister van Financiën en Fraudebestrijding Vincent Van Peteghem (CD&V).
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Financiën en Fraudebestrijding Vincent Van Peteghem (CD&V). © Wannes Nimmegeers

Zware fiscale wanbetalers tegenhouden op de autostrade, spookbedrijven ontbinden, minder cashbetalingen: zo wil Van Peteghem fraude bestrijden

Minister van Financiën en Fraudebestrijding Vincent Van Peteghem (CD&V) heeft een eerste plan klaar om fiscale en sociale fraude de komende jaren efficiënter aan te pakken. De rode draad: meer samenwerking tussen de verschillende overheidsdiensten en daarvoor ook de wettelijke barrières wegwerken. “Criminelen hebben niets liever dan dat we elk op ons eiland zitten.” Hoe hij dat gaat doen? Door een pak maatregelen. Zo zal wie zijn belastingen halsstarrig weigert te betalen, zelfs op de autosnelweg niet veilig meer zijn voor de controleurs. 

42 reacties

 • michel vandewiele

  7 dagen geleden
  Wat er allemaal ineens uit de bus komt bij cd&v is het paniek in het duivenkot ?
 • Jo Van den Breen

  7 dagen geleden
  Wat wij de laatste tijd geleerd hebben is dat men niet enkel langs de inkomsten kant ( belastingen zelfstandigen, bedrijven, werknemers . .) moet controleren, maar vooral aan de uitgaven kant ( subsidies, financieel gesjoemel, schriftvervalsing, persoonlijke verrijking.. ).
 • Terry Geerts

  1 week geleden
  Weinigen zullen nog op CD&V stemmen. Meet deze move is hij zeker dat ook de paar zelfstandigen uit hun rangen zullen overlopen. Geen groot licht deze jongen.
 • Johan Billiet

  1 week geleden
  Daarnaast nog stof genoeg in Panama Papers, Swiss & Lux leaks, quid NID en wanneer sociaal-fiscale fraude van bedrijfswagens aanpakken...? Maar men moet willen...
 • Jenny Janssens

  1 week geleden
  Durft hij dat in de restaurants ook verplichten om alleen met de kaart te betalen. En geen BTW bonnetjes meer om in te brengen? De gewone mensen krijgen dat ook niet. Ben eens benieuwd.