Ruth De Vos wast haar zoontje Renard onder het goedkeurend oog van vroedvrouw Laurence Baeyens.
Volledig scherm
PREMIUM
Ruth De Vos wast haar zoontje Renard onder het goedkeurend oog van vroedvrouw Laurence Baeyens. © Photo News

Zwanger? Dan ziet u te veel zorgverleners, toont CM-studie bij 400.000 mama’s

Net mama? Dan bent u het voorbije jaar gemiddeld 13 keer naar de gynaecoloog geweest, 9 keer naar de vroedvrouw en 12 keer naar de kinesist, zo blijkt uit cijfers van CM. Te veel, heet dat, want “een zwangerschap is geen ziekte”. De mutualiteit pleit voor een eenduidig geboortetraject en betere communicatie tussen zorgverleners. “Daar wordt elke mama beter van.”

12 reacties

 • Vercruysse Pieter

  1 maand geleden
  Hoor hier zitten de mannen te zagen over hoe de vrouwen zwanger moeten zijn. Onvoorstelbaar. Vroeger waren de miskramen ook significant veel hoger. Waren de moeders die stierven tijden de bevalling talrijker. En vroegen waren het 10dagen hospitaal. Nu slechts 4. Ik denk dat het een moeders volste recht is op de beste opvolging. Het gaat hier tenslotte over hun kinderen. Niet over een krop sla uit de winkel.
 • Patrick De pauw

  1 maand geleden
  @raf Peeters juist zwanger zijn is een kwaal geworden en al die poes pas daaromheen nog meer om te bepamperen?hopen verlof voor en na en alle mogelijke centen erbij?maar ja Freya Van Den Bossche heeft dat ooit allemaal beginnen in te voeren omdat zij ook zwanger was!en nu zitten zij ermee!net zoals zij zonnepanelen legde hetzelfde en nu zitten ze daarmee ook in de knoei?maar ja 50 j geleden kregen moeders geen verlof zij moesten direct verder doen met het huishouden!opletten vrouwen he
 • Jean West

  1 maand geleden
  Vroeger moeten het ongelooflijk sterke vrouwen geweest zijn. Op de fabriek werken tot 2 weken voor de bevalling, na een een week of twee gingen ze meestal terug werken of volop verantwoordelijk voor het huishouden.
 • raf peeters

  1 maand geleden
  Juist maar blijkbaar anno 2021 is zwanger zijn een ziekte .Idem bij een miskraam gaan ze extra verlof geven .Weet je hoe het 65 jaar terug allemaal ging?.Vraag mij eigenlijk af in wat een tijd we beland zijn ,iedere zaak zijn ze wel een reden aan 't zoeken niet meer te moeten werken of nog minder werken en ze doen nu al zo weinig.Mag zo stilaan eens beginnen stoppen,nog even en ze gaan een dienst invoeren om de dierbare achterste af te vegen als ze hun behoefte hebben gedaan.
 • Toon Schouteden

  1 maand geleden
  En dat allemaal op kosten van de belastingbetaler... Bij onze zwangerschappen: 2 maal de gynaecoloog en geen enkele vroedvrouw op elke 9 maanden gezien.
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”