Volledig scherm
© Photo News

Zwaargewonde bij steekpartij op straat in Duffel

BinnenlandIn Duffel is vanavond een zwaargewonde gevallen bij een ruzie die uitmondde op een steekpartij op straat in de stationsbuurt. Dat zegt de lokale politie van de zone Bodukap. 

 1. De opvallendste assisenwendingen onder Vermassen en hoe beruchte artikel 71 daar glansrol in speelde
  Binnenland

  De opvallend­ste assisenwen­din­gen onder Vermassen en hoe beruchte artikel 71 daar glansrol in speelde

  Jef Vermassen (71) heeft het weer gedaan. De toppleiter slaagde er gisteren in om neurochirurg Mehrnaz Didgar uit de cel te houden voor de moord op haar 14-jarige dochter. Het Openbaar Ministerie vroeg 26 jaar cel, maar de vrouw kwam er vanaf met een voorwaardelijke gevangenisstraf van 5 jaar. De jury hield immers rekening met verzachtende omstandigheden. Vermassen pleitte ‘onweerstaanbare drang’ en hoewel de jury het argument deze keer van tafel veegde, had hij er in het verleden al verscheidene keren succes mee. Een overzicht van zijn strafste optredens in de rechtszaal. En hoe het beruchte artikel 71 daar een glansrol in speelde.
 1. Situatie in woonzorgcentra wordt ernstiger: “17 procent van de Vlaamse rusthuizen heeft minstens 1 Covid-geval"

  Situatie in woonzorg­cen­tra wordt ernstiger: “17 procent van de Vlaamse rusthuizen heeft minstens 1 Co­vid-ge­val"

  De Belgische coronacijfers stijgen razendsnel én over de hele lijn: niet alleen het aantal besmettingen neemt toe, ook het aantal nieuwe hospitalisaties stijgt en de situatie in woonzorgcentra wordt ernstiger. “De stabiliserende trend die we vorige week zagen in de Waalse woonzorgcentra is opnieuw ontspoord”, zo zei viroloog Steven Van Gucht tijdens de persconferentie van de Crisiscel.