Aan het graf van een geliefde
Nicky (l) en Valery bij het graf van hun zus Dominique, hun nichtje Jamie en neefje Jack.
Volledig scherm
PREMIUM
Aan het graf van een geliefde Nicky (l) en Valery bij het graf van hun zus Dominique, hun nichtje Jamie en neefje Jack. © Tessa Kraan

Zussen en mama aan het graf van Dominique (40) en haar kindjes, die stierven bij een gezinsdrama: “Onze enige troost is dat ze hier samen liggen”

“Het werd te emotioneel, hier in Wijnegem waar iedereen onze familie kent. De confrontaties en herinneringen vielen ons te zwaar.” Na het gezinsdrama in 2019 waarbij Dominique Verelst en haar twee kinderen Jamie (11) en Jack (9) omkwamen zijn zussen Valery (44) en Nicky Verelst (47) allebei verhuisd, maar ze komen regelmatig naar het kerkhof om met ‘Domi’ te praten. “We zijn als familie aan elkaar blijven hangen, dáár zou Domi fier op zijn.”

  1. Al 19 scholen in Vlaanderen gesloten, onderwijsinspecteurs springen in om lerarentekort op te vangen

    Al 19 scholen in Vlaanderen gesloten, onderwijs­in­spec­teurs springen in om lerarente­kort op te vangen

    Al negentien scholen hebben aan de Vlaamse overheid gemeld dat ze tijdelijk sluiten, en dat zullen er in de komende dagen en weken meer worden, veelal door personeelsuitval. Inspecteurs van de Onderwijsinspectie zullen daarom in de komende weken de kans krijgen om in de bres te springen, om scholen met veel leerkrachten in quarantaine uit de nood te helpen. Dat meldt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts woensdag.