Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Shutterstock

Zullen de energieprijzen binnenkort zakken? En hoe groot zal de daling zijn? Expert beantwoordt de belangrijkste vragen

De prijzen voor gas en elektriciteit zijn al sinds de zomer stelselmatig omhoog aan het kruipen en staan nu op het hoogste niveau ooit. Hoelang kan dit nog blijven duren? Mogen we hopen dat de prijzen binnenkort weer gaan zakken? En hoe groot zal de daling dan zijn? Matthias Detremmerie (37), stroomhandelaar voor leverancier Elindus, beantwoordt de zeven belangrijkste vragen. “Het is blinde paniek bij de traders.”

85 reacties

 • Koen Van crombruggen

  3 maanden geleden
  De prijs van de energie zelf interesseert mij niet. Het zijn al die onrechtvaardige kosten daarrond zeker die politiek afgedwongen kosten door de distributienetbeheerders die zelf nul komma nul investeren in slimme netwerken, ons laten investeren en nog eens laten betalen bovenop onze investering.
 • John Rogers

  3 maanden geleden
  Mini kern reactor plaatsen in eigen tuin, zoveel goedkoper en veel gezelliger..
 • Luc Ver Eecke

  4 maanden geleden
  Heb ze gisteren bezig hoort op T.V. met Aruna en prof. De Grauwe en Goedele ja als je iets aan je hart wil krijgen moet je dit ne keer beluisteren . Kort , alles moeten ze nog duurder maken want maar dan gaan ze overschakelen naar andere bronnen ! Dus iedere gewone man naar werk met elektrische wagen , wie dat gaat en kan betalen dat zal hen worst wezen . En zeker drie keer op 5 minuten gezegd opgepast van de populisten als al verhogingen er komen , wel ik zou zeggen gelukkig zijn deze er nog !
 • Hedwig Beernaert

  4 maanden geleden
  Om de prijzen op te slaan vindt men allerlei drogredenen maar blijkbaar zijn er nooit geen redenen om de prijzen te doen afslaan. Gans de energiesector is artificieel. Als men weet dat de productiekost slechts een derde is van de energiefactuur dan weet men wie zich verrijkt. Hebben de politiekers destijds niet gepleit om de intercommunales af te schaffen. Natuurlijk niet want alle politiekers zitten er in en zorgen er voor dat ze financieel goed bedeeld worden
 • Henri Dederen

  4 maanden geleden
  De Russen leveren op dit ogenblik exact de hoeveelheid dewelke Europa had besteld maw de contracten worden nageleefd. Europa is zelf verantwoordelijk voor de schaarste door de 'politieke' blokkering van de North Stream gasleiding die al operatief had moeten zijn in 2019 en de wens om nog enkel korte termijncontracten af te sluiten omdat zij al haar zinnen heeft gezet op de groene energie. Europa koopt al jaar en dag olie en gas van Rusland dat altijd zijn contracten vlekkeloos heeft nagekomen.