Zuid-Frankrijk en andere toeristische bestemmingen kleuren sneller rood op coronakaart: “Cijfers zijn te slecht”

De overheid heeft een aantal regio’s in Denemarken, Frankrijk, Griekenland en Italië zondag met onmiddellijke ingang rood ingekleurd op de coronakaart. Dat heeft gevolgen voor terugkerende reizigers: niet- of onvolledig gevaccineerde reizigers moeten bij terugkeer een test ondergaan en in quarantaine tot ze een negatief resultaat hebben. De politie verzekert aan VTM NIEUWS dat ze controles uitvoeren aan de grens, onder meer om te checken of terugkerende toeristen het PLF-formulier hebben ingevuld.

81 reacties

 • pascal Vanderlinden

  2 maanden geleden
  @Tom Araya Heel juist wat je daar schrijft van alles op groen zetten ! Vakantiegeld word gestort en alles word op groen gezet. Mensen consumeren hun vakantiegeld op, en het enige doel is bereikt. Maar velen begrijpen het nog steeds niet heb ik de indruk.
 • Dithmar Guillaume

  2 maanden geleden
  We zullen moeten aanvaarden dat corona een blijver is en we er zullen moeten mee leven. Gevaccineerde mensen verspreiden het virus net zo goed. Maak dus vaccinatie verplicht zodat iedereen beschermd is. Dat is toch ook het geval voor andere vaccins dus waarom dit niet ook. Dan kunnen we eindelijk terug naar normaal want dit is anders een straatje zonder einde...
 • Marlen Rabaey

  2 maanden geleden
  Hier aan de Belgische kust , en vooral de avondmarkten , veel volk . Moeten dan ook maar een formulier invullen. Is erger dan iemand die bv. in de Alpen zit waar er amper 400 mensen wonen en je geen kat tegen komt . Me dunkt dat het veiliger is daar dan aan de kust hier.
 • Pieter martens

  2 maanden geleden
  Wie kleurt die kaart? België of Frankrijk naar eigen goeddunken.
 • Karel Rutjens

  2 maanden geleden
  Een week gaan wandelen in de Vogezen. Heel rustig maar indien er binnenkort een nieuwe lockdown is zal het wss mijn schuld zijn want op vakantie geweest naar het buitenland. En by the way: 0,0 controle aan de grens of in frankrijk zelf