Zuhal Demir (N-VA)
Volledig scherm
Zuhal Demir (N-VA)

Zuhal Demir wil onderzoek naar "wildgroei aan koranscholen”: kinderen leren er wie ‘vijanden’ zijn

Zuhal Demir (N-VA) roept de burgemeesters en de Staatsveiligheid op om werk te maken van gedegen onderzoek naar de "wildgroei aan koranscholen" in België. Dat zegt ze in een reactie op het Nederlandse onderzoek van NRC en Nieuwsuur, waaruit blijkt dat kinderen op salafistische koranscholen onder meer te horen krijgen dat mensen met een ander geloof of levensovertuiging de doodstraf verdienen, en dat ze er leren zich af te keren van de Nederlandse samenleving.

77 reacties

 • Freddy Sonnemans

  2 jaar geleden
  Welke politicus durft de noodzakelijke maatregelen nemen? Ik zie ze enkel binnen N-VA en VB. Dit is voldoende reden om ze buiten een regering te houden voor sommigen.
 • Marc Van Den Berghe

  2 jaar geleden
  Absolut geen islamitische instellingen in gans Europa dit spaart ons een pak leed.
 • Jan Desmet

  2 jaar geleden
  Een pluim voor Denemarken. De Belgische politiek meute slaapt veder en straks met de mond open als rechts nogmaals naar rechts oprukt. Politiekers, watjes !!
 • Luc Van Bogaert

  2 jaar geleden
  Erken die scholen, dan heb je ook de macht om ze te controleren.
 • Marc Baeyens

  2 jaar geleden
  Koranscholen, "kinderen leren er wie ‘vijanden’ zijn". En laat nu net de linkse partijen -cD&v inbegrepen- felle verdedigers zijn van de islambevolking. Net zij die N-VA voortduren verwijten van verdelen, haat zaaien, racisme, extremisme ... Hoe politiek wordt misbruikt voor eigenbelang.
 1. Anuna De Wever op klimaatmars Gent: “Het heeft geen zin om in de scholen te zitten en een diploma te halen voor een toekomst die er niet is”
  Play

  Anuna De Wever op klimaat­mars Gent: “Het heeft geen zin om in de scholen te zitten en een diploma te halen voor een toekomst die er niet is”

  Jongeren van over de hele wereld komen vandaag samen om te staken voor het klimaat. Ook in Gent roept klimaatbeweging Youth For Climate jongeren op om op straat te gaan, en dit tijdens de schooluren. “Want als politici hun verantwoordelijkheid niet nemen, dan moeten wij het doen”, staat er te lezen op hun Facebookpagina. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) liet eerder al weten dat hij scholen heeft gevraagd om het ‘klimaatspijbelen’ te bestempelen als een ongewettigde aanwezigheid. “De vraag is niet: spijbelen we of niet. De vraag is: nemen we onze toekomst nog serieus?”, zei boegbeeld Anuna De Wever bij HLN LIVE.
 2. Eerste officiële rapport: vooral niet-gevaccineerden nog besmet (behalve bij 65-plussers) en in ziekenhuis opgenomen
  22

  Eerste officiële rapport: vooral niet-gevacci­neer­den nog besmet (behalve bij 65-plus­sers) en in ziekenhuis opgenomen

  Het blijken vooral niet-gevaccineerde mensen te zijn die nu nog besmet raken met het coronavirus en opgenomen worden in het ziekenhuis. Dat heeft coronacommissaris Pedro Facon gezegd bij de bekendmaking van een eerste rapport over de vaccinatiestatus van coronapatiënten. Enige uitzondering is te zien bij de 65-plussers. In deze groep raken meer gevaccineerde mensen besmet dan niet-gevaccineerde. Maar dat zou op zich niet vreemd zijn.
 3. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?