Zuhal Demir
Volledig scherm
Zuhal Demir © BELGA

Zuhal Demir pikt kritiek van Groen niet na rellen: “Heeft niets met toerisme te maken, maar alles met wanbeleid in Brussel”

De massale vechtpartij die vorige week in Blankenberge plaatsvond, heeft volgens Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir  (N-VA) helemaal niets met toerisme te maken “maar alles met het wanbeleid in Brussel”, stelt ze in een interview met weekblad De Zondag. “Groen wil mij en de toeristische sector de schuld geven van het geweld op het strand. Ik pik dat niet.”

394 reacties

 • Riff Moyens

  1 jaar geleden
  In Groot-Brittannië staan er grote billboards waarop staat: "Touching a cop=JAIL" maar ja, bij ons is niet politiek correct, niwaarrrr...
 • BERT VAN ELST

  1 jaar geleden
  zuhal demir zou beter grote woorden gaan verkopen in haar geboorteland in plaats hier in België
 • emmanuel Badie

  1 jaar geleden
  Anna, ik zou het niet beter kunnen zeggen. Ronny OOI, in uw kot gij, uw 10% partijtje is de oorzaak van dit alles.
 • Gerry Cle

  1 jaar geleden
  Daar gaan we weer. Niemand van onze Vlaamse ministers is verantwoordelijk. Volgens Demir moet niet Vlaanderen maar Brussel het veiligheidsprobleem aan de Vlaamse kust oplossen. Moet de Brusselse politie misschien relschoppers aan de kust oppakken? Moeten Brusselse rechters die dan berechten?
 • Erwin Van Roy

  1 jaar geleden
  Ronny Ooijen dus Zuhal Demir heeft die jongens opgedragen daar amok te makken en heeft daarna ook opgedragen aan de justitie die vrij te laten om ze dan opnieuw te zeggen amok te gaan maken in andere regio's. wat een zever is toch makkelijk met de vinger naar de politici te wijzen en de echte schuldigen een schouderklopje geven.
 1. De Crem wil plaatsverbod en meldingsplicht om relschoppers te weren aan kust: “Die kerels zijn hier geen baas en zullen het nooit worden”

  De Crem wil plaatsver­bod en meldings­plicht om relschop­pers te weren aan kust: “Die kerels zijn hier geen baas en zullen het nooit worden”

  De Kamercommissie Binnenlandse Zaken is vandaag bijeengekomen om met bevoegd minister Pieter De Crem (CD&V) de situatie aan de kust te bespreken. Na de vechtpartij van zaterdag in Blankenberge en andere onregelmatigheden hadden verschillende fracties gevraagd om te vergaderen. De Crem kondigde in de commissie aan dat hij relschoppers een plaatsverbod wil opleggen aan de kust, naar analogie van de voetbalwet, en een meldingsplicht wil voor diegenen die gekend zijn voor strafbare feiten.
 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.